Successos

Rescaten a Rialb una turista sueca amb un atac d'asma

La dona, en situació estable, està ingressada a la unitat de cures intensives

Rescaten a Rialb una turista sueca amb un atac d'asmaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per segon dia consecutiu, els serveis d’emergència van haver d’actuar a la vall de Rialb, a la parròquia d’Ordino, per rescatar una persona. En el cas d’ahir, els bombers van atendre una turista sueca de 49 anys a qui li va agafar un atac d’asma, segons va informar aquest cos.

La dona va acudir ahir amb un grup de visitants a la muntanya i quan es trobava prop d’una caseta de pastor que està sobre del refugi de Rialb va patir un atac d’asma. En concret, els bombers van rebre l’avís a les 13.30 hores, que el va efectuar el mateix guia a través de l’aplicació mòbil Alpify, que serveix per avisar els serveis d’emergència quan es produeix un accident a la muntanya.

Fins al lloc dels fets s’hi va haver de desplaçar un helicòpter dels bombers que van traslladar la turista sueca fins a l’hospital de Nostra Senyora de Meritxell, segons van detallar els bombers.

Per la seva part, fonts del centre mèdic van indicar que la dona està ingressada a la unitat de cures intensives (UCI). “Es tracta de l’agudització d’una malaltia que pateix la dona”, segons van explicar les fonts. Així mateix, van afegir que la turista es troba estable, però que està en vigilància.

Es desestima fer l’autòpsia

Per un altre costat, segons ha pogut saber el Diari, la Batllia va desestimar ahir que es fes una autòpsia al resident alemany que va morir abans d’ahir en un tràgic accident a la Vall de Rialb. L’home, de 75 anys, va acudir a la muntanya d’excursió amb la seva dona per collir nabius quan va caure per un terraplè d’uns 5 metres d’alçada, es va donar diversos cops de gravetat al cap, va caure al riu i, finalment, va patir una parada cardíaca.

De moment, la família resta en espera de tenir l’autorització judicial per procedir a la seva incineració. L’home, que havia treballat durant un temps en una empresa del país, actualment vivia a cavall entre Andorra i Barcelona, on resideix bona part de la seva família. Per això, el seu cos serà incinerat al Principat i, posteriorment, les seves cendres es traslladaran a la capital catalana, segons van indicar fonts properes a la família.

tracking