Salut

Cinca assegura que Casals ha plegat per “un cert cansament”

Cinca assegura que Casals ha plegat per “un cert cansament”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut i Benestar, Carles Álvarez Marfany, va comunicar ahir de forma oficial al cap de l’executiu, Toni Martí, i a la resta de membres del Govern que el director de Salut, Josep Casals, va presentar divendres passat la renuncia al càrrec i que ha estat acceptada. Ho va explicar el portaveu del Govern, Jordi Cinca, que va assenyalar que la dimissió es deu a un “cert cansament” de Casals després “d’estar molts anys al càrrec” i “comptant amb la confiança de diversos ministres”. El portaveu del Govern va negar que la dimissió hagi estat per discrepàncies amb la línia que es vol seguir al ministeri de Salut i per divergències amb l’equip que ha de dur a terme la reforma de la sanitat. És a dir, el ministre Álvarez, el director general del SAAS, Josep Maria Piqué, i el president del consell d’administració de la CASS, Jean Michel Rascagneres. Cinca va assegurar que de la carta tramesa per Casals al ministre de Salut “no es desprèn cap tipus de discrepància”.

La dimissió, va explicar, serà efectiva “d’aquí a unes setmanes”, quan es faci la reestructuració pertinent, ja que el dimitit director de Salut és cap d’àrea i haurà de tornar al seu lloc de treball i també se li haurà de buscar un substitut.

El ministre portaveu va afegir que la renúncia de Casals no endarrereix els terminis en la feina que des del ministeri s’ha previst i que ha de suposar una reforma sanitària que requerirà de molta vitalitat per part de les persones que l’han d’impulsar. “El ministre planteja un reforma de molt abast i que requereix un equip que tingui una absoluta dedicació. I Casals vol tornar on estava abans i no liderar-la des de la part executiva”, va assenyalar. Per últim, Cinca va voler agrair “la feina que ha dut terme el director de Salut, que ara finalitza una etapa i en comença una altra”.

tracking