Successos

Un resident alemany mor a la vall de Rialb en patir una caiguda

L’home va caure uns cinc metres fins al riu i va patir diversos cops al cap

Un resident alemany mor a la vall de Rialb en patir una caigudaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home resident de nacionalitat alemanya i de 75 anys va morir ahir a la vall de Rialb, a la parròquia d’Ordino, després de patir un accident quan estava fent una excursió amb la seva esposa. Concretament, la parella estava recollint nabius quan la víctima va caure per un terraplè d’uns quatre o cinc metres d’alçada, es va donar diversos cops de gravetat al cap i va acabar precipitant-se al riu amb una parada cardíaca. La dona, que no portava cap dispositiu per avisar els equips de rescat, va poder demanar auxili a una parella de turistes mallorquins, que anava acompanyada dels seus fills de 3 mesos i 6 anys, que va trucar al servei de bombers. El cos va rebre l’alerta de l’accident pocs minuts després de dos quarts de tres de la tarda.

Segons va explicar el cap de guàrdia dels bombers, Joan Botellé, l’helicòpter va desplaçar fins a la zona dos efectius del grup de rescat de muntanya que van trobar l’home inconscient i van procedir a practicar les maniobres de reanimació cardiovascular sense èxit. Paral·lelament es va procedir a activar un segon helicòpter, el medicalitzat, que va traslladar un metge i una infermera fins al lloc dels fets. Malgrat intentar de nou la reanimació, no van poder fer res per salvar-li la vida.

El cap de guàrdia va indicar que els cops greus que va patir al cap li haurien provocat una parada cardíaca fatal. Els efectius del grup de rescat i de muntanya van acabar donant per finalitzat el rescat uns quaranta minuts després de rebre l’avís.

Agents del servei de policia es van desplaçar fins a la zona per obrir una investigació i aclarir les causes del sinistre. Segons van explicar fonts del cos, els policies no van trobar cap indici de criminalitat i tot fa pensar que la caiguda va ser fortuïta.

Planell de la Vall de Rialb

L’accident es va produir molt a prop del planell on se celebra la tradicional benedicció del bestiar d’Ordino a l’estiu. La parella hauria estacionat el seu vehicle a l’aparcament de la vall de Sorteny i hauria agafat el camí que va cap a la vall de Rialb i el planell. L’objectiu era fer una excursió i recollir nabius. En un moment de la travessa, la dona es va girar i en tombar-se el marit ja s’havia precipitat cap al riu. Tot fa pensar que la víctima va relliscar, amb la mala sort que es va colpejar diverses vegades al cap.

tracking