TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. Mobilitat recomana el pas pel centre de la vila

Política

Espot assegura que no ambiciona liderar DA

El ministre estima que hi ha persones “millor situades i més capacitades” per ser candidat

El ministre d'Afers Socials, Interior i Justícia, Xavier EspotM. B. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Espot admet que el seu nom ha pogut sonar dins del llistat de candidats que podrien rellevar Toni Martí al capdavant del projecte de Demòcrates per Andorra (DA) però se situa al marge d’aquestes opcions. “Pot ser que hagi sonat el meu nom però li puc assegurar que no té res a veure amb les meves ambicions” subratlla el titular de les carteres d’Afers Socials, Justícia i Interior per puntualitzar que “a més a més considero que hi ha altres persones que estan millor situades i més capacitades que jo per assumir aquesta tasca”, en declaracions a COPE Andorra-AD Ràdio.

El ministre coincideix amb altres possibles candidats com Gilbert Saboya que és massa aviat per plantejar qui pot substituir Martí perquè “falten tres anys per esgotar la legislatura i aquest debat en cap cas està sobre la taula”. A la pregunta de si té intenció de tornar a exercir a la Batllia d’on va sortir per incorporar-se al ministeri manifesta que “no ho descarto, de fet continuo conservant la meva excedència com a batlle i això significa que, en certa manera, potser sí d’una forma residual encara tinc present la possibilitat de tornar”.

Tampoc concreta el ministre si veu la justícia com una opció residual perquè li agradaria continuar en política. “De moment evidentment he assumit aquest compromís i no em projecto endavant, ara estic molt fixat en el dia a dia, tinc molta feina, el meu ministeri és molt ampli i complex i per tant estic absolutament concentrat per tirar endavant una sèrie de projectes cabdals”, declara per tornar a deixar la porta oberta a reincorporar-se a la carrera judicial. Així, comenta Espot que “no descarto que en un futur potser torni a la Batllia perquè era una feina que m’agradava, per la qual crec que tenia vocació i perquè a més a més penso que de la política no n’hem de fer una professió”.

El titular d’Afers Socials, Justícia i Interior destaca que “estem aquí per fer un servei públic i per tant això té caràcter provisional i transitori fins que deixem de ser necessaris i llavors tots hem de retornar a la nostra professió”.

tracking