Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Telecomunicacions

Andorra Telecom inverteix 10,5 milions en MásMóvil i espera sinergies positives

Amb la compra, la societat tindrà un 2,7% del total de les accions de l'empresa, el quart operadora Espanya
El president del consell d'administració d'Andorra Telecom, Jordi Alcobé, i el director general de la companyia, Jordi Nadal, durant la roda de premsa

Andorra Telecom inverteix 10,5 milions en MásMóvil

El president del consell d'administració d'Andorra Telecom, Jordi Alcobé, i el director general de la companyia, Jordi Nadal, durant la roda de premsa

M. F. / ANA
Actualitzada 26/07/2016 a les 19:43
Andorra Telecom invertirà 10,5 milions d'euros en l'operador espanyol MásMóvil, una inversió que li permet tenir un 2,7% del total de les accions de l'empresa, que amplia el seu capital per a l'adquisició de Yoigo. L'operació s'ha tancat aquest dimarts, tal com han anunciat el ministre d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions i president del consell d'administració d'Andorra Telecom, Jordi Alcobé, i el director general de la companyia, Jordi Nadal, que han destacat els beneficis que suposarà aquesta operació. Així, i tot i que l'objectiu inicial era poder invertir en una empresa de tal manera que se'n tingués el control, s'ha valorat fer aquesta inversió en aquest operador, el quart a Espanya, perquè pot suposar un seguit de contrapartides importants. S'està negociant que una part de les trucades a la companyia siguin ateses des del Call Center de la Massana, la qual cosa pot suposar la creació de 100 llocs de treball i també es podria donar lloc a l'eliminació del 'roaming' per als clients d'Andorra Telecom quan viatgin a Espanya. Altres actuacions que es podrien desenvolupar en el futur, com que la facturació de la companyia es faci a través del servei d'Andorra Telecom, poden arribar a suposar una facturació d'uns set milions d'euros en cinc anys.

Així, Alcobé ha destacat el fet que no només hi ha un rendiment financer sinó que "s'incrementen les línies de negoci i les oportunitats" ja que a curt termini aquest acord pot suposar que una part de les trucades a la comapnyia es puguin gestionar des del Call Center de la Massana i que això suposi la creació d'un centenar de llocs de treball. Nadal ha manifestat que perquè això acabi quallant cal que el preu sigui competitiu i sembla que en aquest sentit, ja hi hauria acord i ara caldrà veure els requisists que des de MásMóvil es fixen pel que fa a la qualitat del servei. També, al llarg d'aquest 2016 es podria acabar tancant un acord a través del qual els andorrans que viatgen a Espanya vegin eliminat el 'roaming' que ara com ara s'ha de pagar. D'aquesta manera, s'estan analitzant les condicions tècniques d'aquesta qüestió perquè els clients se'n puguin beneficiar.

A més llarg termini, es preveu la possibilitat que des del servei d'Andorra Telecom es pugui gestionar la facturació d'aquest operador que és el quart del territori espanyol, amb un 10,5% de quota de mercat i una facturació de 1.000 milions d'euros a l'any. També hi ha la possibilitat que l'experiència d'Andorra Telecom en el desplegament de la fibra òptica pugui ser aprofitada per MásMóvil, especialment pel que fa al servei d'empreses. Si totes aquestes accions es culminen es preveu que això pugui suposar per a Andorra Telecom uns ingressos de set milions d'euros en cinc anys.

Alcobé ha insistit en els beneficis que es deriven d'aquesta operació i, malgrat en un inici era previst que es pogués invertir en un operador per tenir-ne el control, ha manifestat que després de veure les diferents possibilitats va anar prenent força aquesta tant per les "sinergies" que s'estableixen com per la "possibilitat de tenir beneficis per al país".

Nadal ha recordat que en base a la llei de creació de la companyia Andorra Telecom SAU, la inversió que es pot arribar a fer en un operador estanger no pot ser superior al 5% dels fons propis, que se situen en 310 milions, per la qual cosa hauria d'haver estat al voltant del 15 milions. De fet, aquesta és la quantitat de diners que es pretenien invertir però se'ls ha atorgat accions per valor d'aquests 10,5 milions arran de la bona acollida que ha tingut aquesta ampliació de capital per a la compra de Yoigo que, tot i que resta pendent de l'aprovació de la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència espanyola, no ha d'afectar l'acord a què han arribat Andorra Telecom i MásMóvil, segons Nadal.
  • #4 Alvaro
    (27/07/16 09:06)

    El problema que jo veig és que en el món del mòbil a Espanya es treballen uns marges ínfims , el negoci passa mes per jugades estratègiques que pel que el negoci genera en si . Per a mi la jugada mestra hauria estat comprar un operador tipus Adamo, amb xarxa pròpia de fibra i OMV. Comprar un % de MÁSmovil sense tenir presència en el consell i en aquest moment que la seva valoració aquesta pels núvols em sembla com a mínim arriscat.

    Respondre
  • #3 Carme Cardús
    (26/07/16 23:27)

    Bona apreciació Alvaro. Amb una cobertura del 10% del territori espanyol de la seva xarxa, la segona jugada es la compra de l'antiga xarxa de Airtel? o la de Retevisión? Els anuncis de Orange i la seva rentabilitat van per aquest camí?

    Respondre
  • #2 Alvaro
    (26/07/16 21:59)

    MasMovil és propietària de Yoigo que té xarxa pròpia i llicència UMTS. El seu estatus d'OMV va passar a la història amb la recent adquisició.

    Respondre
  • #1 Carme Cardús
    (26/07/16 19:21)

    I com una operadora virtual de Orange facilitarà roaming als clients d'Andorra? Expliqueu la realitat de tot l'acord i a qui beneficia.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477