Òbit

Mor Càndid Riba, primer president de l'INAF

Va ocupar càrrecs a diferents entitats socials i la dècada dels 90 va presidir Càritas Andorrana

Mor Càndid Riba, primer president de l'INAFArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Càndid Riba Coma, el primer president que va tenir l’Institut Andorrà de Finances (INAF), va morir ahir als 90 anys. Nascut a Casa Nicolau d’Ordino, Riba es va implicar al llarg de la seva vida en multitud d’entitats de l’àmbit social i també en l’activitat política. De fet, el 1956 va ser un dels membres fundadors del grup polític UNA (Unió Nacional d’Andor­ra) i dotze anys més tard, el 1968, va ser nomenat conseller general per la parròquia d’Andorra la Vella. Els anys anteriors ja s’havia implicat en l’activitat de dues entitats de pes al Principat, encara que d’àmbits completament diferents: el 1959 ocupava la presidència de l’FC Andorra i el 1963 esdevenia el màxim responsable del sindicat d’Iniciativa, organització dedicada al sector turístic.

També va participar en els òrgans de decisió d’institucions educatives del Principat. La dècada dels 70 va ser membre del patronat rector del col·legi Sant Ermengol (a partir del 1972) i president del patronat rector de l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (1976). A finals d’aquella dècada posava el seu granet de sorra per tirar endavant la branca andorrana de dues organitzacions de caràcter solidari. El 1979 s’implicava en la fundació del Rotary Club d’Andorra i aquell mateix any també tenia una participació directa en l’impuls de la Creu Roja Andorrana. Alguns anys més tard (el 1992) va presidir una altra associació dedicada a la tasca humanitària, Càritas Andorrana.

Tanmateix, en l’àmbit empresarial va ser un dels membres promotors de la Cambra de Comerç l’any 1982. Riba va ser comerciant i empresari i va cursar estudis superiors de comerç a Barcelona.

Finalment, el 1993 es convertiria en el president del primer consell d’administració de l’Institut Andorrà de Finances. Aquell any la parapública, impulsada uns anys abans, es va posar en funcionament.

tracking