Tribunals

Investiguen si l'expresident de Pescanova té béns al país

La Batllia accepta la comissió rogatòria espanyola en la qual es demana que es verifiqui si Fernández de Sousa oculta patrimoni a Andorra

Investiguen si l'expresident de Pescanova té béns al país

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia investigarà si l’expresident de la companyia Pescanova, Manuel Fernández de Sousa, oculta béns a Andorra i, si és així, procedirà al seu embargament. El tràmit és fruit de l’acceptació, per part de la batlle Maria Àngels Moreno. de la comissió rogatòria que el magistrat espanyol que instrueix el cas per la fallida de la multinacional, José de la Mata, va adreçar a la justícia andorrana el passat mes de febrer. L’empresari gallec està acusat per la justícia espanyola de falsejament de comptes anuals, falsejament d’informació econòmica, estafa, falsedat en document mercantil, ús d’informació rellevant, impediment de les actuacions de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i alçament de béns.

L’objectiu de la investigació és determinar si Fernández de Sousa o la seva família –l’aute també afecta la seva dona, Rosario Andrade, i els dos fills, Pablo i Ignacio– oculta patrimoni al Principat. L’empresari va declarar a través del seu advocat que el seu patrimoni constava únicament d’accions, dos cotxes de segona mà i un compte bancari amb uns 4.000 euros. Però l’aute judicial fa referència a l’episodi protagonitzat per la seva esposa poc després d’iniciar-se la causa a l’Audiència Nacional quan va obrir dos comptes bancaris a Portugal. Per aquests fets la dona va ser imputada per un presumpte delicte d’alçament de béns o blanqueig de capitals.

Tal com publicava ahir la premsa gallega, la comissió rogatòria és el darrer pas perquè el jutge De la Mata pugui culminar la instrucció del cas Pescanova, que va esclatar fa més de tres anys, amb la imputació de gran part de la cúpula de la multinacional pesquera després que es descobrís que l’empresa ocultava un deute milionari.

tracking