Sentència

Decomissen 700.000 euros d'un narcotraficant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La justícia andorrana va decidir decomissar uns 700.000 euros provinents del blanqueig de diners i que ingressarà l’Estat andor­rà, segons va determinar ahir el Tribunal de Corts. En concret, aquesta suma de diners es troben repartits en dos comptes d’una entitat financera del país. Una d’elles té 527.416,36 euros i l’altra 179.851,16. Aquests diners, suposadament, provenen del narcotràfic, ja que un dels propietaris va ser condemnat per la venda de droga a Alacant el 2005.

El dia del judici, que es va celebrar el 27 de maig, es va citar a declarar el principal sospitós, el seu fill i la seva exdona, que no es va arribar a presentar. No obstant això, tant l’exparella com el fill no estan imputats en el procés judicial, mentre que el principal sospitós té en curs diligències obertes a la Batllia per blanqueig de diners.

Els diners es van ingressar el 1998, que eren un total de 117 milions de pessetes. D’un dels dos comptes bancaris en tenien la titularitat compartida l’acusat i la seva exdona. Per això, la lletrada va defensar que només es decomissés la meitat del compte, però la fiscal va argumentar que no es podia demostrar que la meitat dels diners fossin de la dona.

tracking