Política exterior

La UE manté el calendari per negociar l'acord d'associació amb Andorra

Saboya referma el compromís per seguir amb la negociació al Servei Europeu d’Acció Exterior

La UE manté el calendari per negociar l'acord d'associació amb AndorraSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Europea (UE) mantindrà el calendari de reunions per al futur acord d’associació. Així ho van confirmar els responsables del Servei Europeu d’Acció Exterior (SEAE) en una trobada a Brussel·les amb el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya. D’aquesta manera, la propera cita se celebrarà el 22 de setembre, tal com estava previst.

Durant la trobada, Saboya va refermar el compromís del Principat de seguir endavant malgrat els resultats del referèndum al Regne Unit. El cap negociador del SEAE, Thomas Mayr-Harting, i Saboya van analitzar els resultats del Brexit. El titular d’Afers Exteriors també el va informar de l’estrenada taula de treball per a l’acord d’associació que ha encetat l’executiu amb els agents socials i econòmics del país.

Paral·lelament, el ministre andorrà també es va reunir amb la nova presidència de la UE, Peter Javorcik, a qui va informar del procés d’obertura econòmica i les darreres reformes fiscals. També es va trobar amb el president sortint, Pieter de Gooijer.

SDP manté el posicionament

Dos dies després d’anunciar la sortida del pacte d’Estat per Europa i després de la crida del cap de Govern, Toni Martí, SDP manté el posicionament. La formació confia que l’executiu “rectifiqui i que abordi l’acostament en les millors condicions”, va afirmar el conseller general Víctor Naudi. La formació exigeix una metodologia més transparent i la destitució del ministre de Finances, Jordi Cinca.

tracking