Tribunal de Corts

Insults en barnús

Un veí d’Escaldes-Engordany va acabar arrestat i jutjat per haver insultat agents de la policia que es van personar a l’edifici per veure si hi havien entrat a robar.

Insults en barnúsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va sentir sorolls a altes hores de la matinada, com si remenessin caixes dels trasters del pis de dalt i va trucar a la policia. Però va resultar ser el veí del costat, que va assegurar que “li va caure un calaix a terra” i va tenir una discussió “per una bajanada” amb la seva parella. Dos agents es van personar al lloc dels fets i, mentre constataven que no havia passat res, el veí va aparèixer en escena. Aquí comença una rocambolesca història, amb versions diferents i contradiccions, que va acabar amb aquest ciutadà de 31 anys detingut per injúries i agressions als membres del cos.

L’home hauria començat a increpar els policies, en part pel seu estat d’embriaguesa, convidant-los a marxar amb males paraules. Segons un dels agents, “donava explicacions i les canviava de cop” i en reconèixer la discussió amb la parella van voler comprovar que es trobava bé. Ella va negar qualsevol agressió o problema, però la cosa s’havia escalfat tant que un dels agents va assegurar que va estar de baixa sis mesos per un cop que li va donar i que li va luxar una espatlla. Tot plegat, amb l’home quasi despullat.

Al final va acabar arrestat i abans d’emportar-se’l a comissaria el van deixar vestir. L’home però, va optar únicament per posar-se un barnús abans d’entrar al cotxe patrulla i seguir amb els improperis.

El fiscal li demana 20 mesos de presó condicional i 23.000 euros per la lesió al policia. La defensa ho vol deixar en no més de dos mesos d’ar­rest nocturn condicional i un màxim de 2.000 euros en cas que se’l faci responsable de les lesions.

tracking