Tribunal de Corts

Enxampada pel xampany

Una caixera de supermercat realitzava devolucions fictícies de productes cars per, posteriorment, cobrar el retorn dels diners al seu compte corrent.

Enxampada pel xampanyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una ampolla d’un xampany selecte va alertar els serveis de seguretat d’un conegut centre comercial del país. Se n’havia notificat la devolució per part del client, però el producte no era a la prestatgeria. En revisar a qui s’havia fet efectiu el retorn de l’import es va trobar la infractora: una de les caixeres del supermercat. L’acusada, de 25 anys, va testificar ahir a la Batllia i va reconèixer els fets, que va cometre reiteradament des de l’octubre del 2013 fins a inici del 2014. Amb aquest mètode es va aconseguir apropiar de 1.707 euros.

Però aquest no era l’únic sistema d’estafa que proferia l’excaixera. El més habitual era el d’aprofitar-se de la política de descomptes per fidelització. El modus operandi era senzill: quan en el moment de pagar un client no tenia la targeta del supermercat, ella introduïa el codi de la targeta de la seva mare o de la seva parella. Aquestes, però, estaven vinculades al compte corrent de la treballadora. Això atorgava el descompte directe al comprador i, de retruc, ella es beneficiava del que com a empleada li ingressaven a posteriori. “En 42 dies va arribar a fer compres per import de 40.000 euros”, va detallar al tribunal el cap de seguretat de l’establiment. Per aquest sistema el supermercat li va reclamar 4.061,86 euros.

Amb tot, la fiscal va demanar un any de presó per delictes de furt amb abús de confiança i estafa informàtica, i una compensació per a l’empresa de 5.769 euros, mentre que la defensa únicament sis mesos de presó i la possibilitat de fer el pagament en terminis.

tracking