Economia

Govern farà estadística dels cotxes d'ocasió

L’AIVA ho considera “molt important” per conèixer la salut del sector i poder competir

Govern farà estadística dels cotxes d'ocasióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Estadística del Govern començarà a recollir a partir d’aquest mes dades de les vendes dels automòbils d’ocasió per part dels concessionaris que formen part de l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra (AIVA). L’estadística que elaborarà el Govern recollirà el nombre de vehicles venuts cada més, així com les marques que tenen millor sortida. Segons va explicar en declaracions al Diari el president de l’AIVA, Xavier Calvís, aquesta entitat i el Govern van arribar fa uns mesos a un acord amb l’objectiu que Estadística elaborés aquestes dades.

“És imprescindible i molt important tenir aquesta informació perquè és l’única forma de saber on ens trobem”, va assenyalar Calvís. L’AIVA té la sensació que es venen molts més cotxes d’ocasió que no pas nous, “com passa a tots els mercats europeus”, però mentre no s’elabori aquesta estadística “no sabrem si aquesta sensació és una realitat”.

El president de l’AIVA va insistir en el fet que el mercat de venda de vehicles d’ocasió sempre ha estat una de les potes més importants dels concessionaris, conjuntament amb la matriculació de cotxes nous i la feina que es pugui fer als tallers de reparació vinculats a les marques. “Quan s’elabori aquesta estadística sabrem del cert el flux de canvi de noms dels vehicles.

Calvís va recordar que abans de la crisi econòmica fins i tot s’havien arribat a exportar vehicles d’ocasió. “Ara no hi ha tanta oferta, però a l’època que la gent tenia més facilitat per canviar de cotxe teníem vehicles d’ocasió amb preus molt competitius i alguns d’aquests sí que s’exportaven”, va assenyalar el president de l’AIVA, que hi va afegir que amb la millora de l’economia “crec que podrem tornar a exportar aquest tipus de vehicles”.

Uns cotxes, va explicar Calvís, que són majoritàriament de gasoli i de manera molt minoritària de benzina. “A la revenda normalment la persona que compra un vehicle d’ocasió acostuma a ser d’un poder adquisitiu més baix que la que en compra un de nou i és per això que preval la compra del vehicle de gasoli sobre el de benzina”, va explicar.

Malgrat això, segons va indicar el president dels importadors de vehicles, cada cop més el cotxe de benzina està guanyant terreny al de gasoli. Encara es continuen venent més vehicles dièsel, però la tendència és que la venda dels de benzina augmenti perquè els automòbils de gasolina han baixat moltíssim els consums. “El mateix vehicle amb uns 400 cavalls de potència amb gasolina fa 10 anys gastava 20 litres i ara gasta 8 o 9 litres”, va dir Calvís.

tracking