Solidaritat

L'agent de policia Miquel Àngel García entrega la cadira de rodes al jove kenyà

L'agent de policia Miquel Àngel García entrega la cadira de rodes al jove kenyàM. A. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El policia Miquel Àngel García ja ha entregat la cadira de rodes al jove de 24 anys paralític que viu a la regió del Maasai Mara de Ke­-nya. “Per primera vegada a la seva vida ha pogut veure el món des d’una perspectiva que no coneixia: desplaçar-se tot sol, sense haver-se d’arrossegar per terra”, explica García, que acaba de tornar del seu viatge. L’entrega es va fer en una cerimònia improvisada amb membres de la comunitat manyatta i la família del jove.

L’agent de policia va fer una crida a la solidaritat andorrana a través del Diari, demanant una cadira per al jove. En menys de 48 hores, 17 persones es van posar en contacte amb ell per oferir-li ajut. “Vaig escollir la que, per les seves característiques, era ideal per a ell”, diu, tot afegint que “tinc el cor encongit pel ressò generat i per l’honor que suposa poder efectuar una acció similar. Vull donar les gràcies a tots aquells que van ajudar-me a dur a terme aquesta acció tan petita i, alhora, tan significant”.

No és la primera vegada que García col·labora amb la comunitat massai. Fa sis anys que els va visitar per primera vegada. “Fins a la data he tingut el privilegi de portar-hi prop de 30 quilos de medicaments i material mèdic”, explica. El cap tribal de la zona massai, Ole Tinga, va ser qui li va explicar el cas del jove paralític. Va ser llavors que el policia va decidir “començar la recerca d’una cadira de rodes que l’ajudés a veure el món com mai abans l’havia pogut veure”.

tracking