Telecomunicacions

Un nou atac pirata interromp el servei d'Andorra Telecom

Al llarg de la jornada s’han viscut cinc atacs contra tres servidors andorrans

Andorra Telecom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou atac contra els servidorsdel paísha tornatinterrompre el serveid'Internet de molts clientsd'AndorraTelecomdurant la tarda d'avui. De fet, al llarg de la jornada s'han viscut"cinc nous atacs contra tres servidors andorransque han estat frenats amb escassa afectació sobreel servei", segons ha informatla parapública. És el tercer atacconsecutiuque rep en pocs dies i igual que en els anteriors, s'ha produït a partirde "l'enviament d'un gran volum d'informació contra una IP que acaba sobrecarregant la xarxa".

Andorra Telecom ha informat que"els mecanismes de protecció habilitats tant internament com externament han permès frenar-losi que l’increment de trànsit derivatno tingués pràcticament afectació sobre la xarxa detelecomunicacions andorrana".

També ha precisat que els atacs s’han produït entre les 11·20 del matí i les 18:05h ihan tingut una durada de 4horesambuna potència màxima de 20 Gbps, pràcticament tres vegades més que el total deconsum nacional.

A efectes pràctics, els atacs han provocat durant el matí una degradació del servei d’Internet decinc minuts, la qual"ha comportat microtalls en les connexions i una reducció de lavelocitat de navegació puntual". A la tarda s’ha produït una nova incidència de vuitminuts de lesmateixes característiques en el servei d’internet i talls del servei 3G.

L’operadora de telecomunicacions manté l’alerta després dels atacs de dimarts i dimecres de lasetmana passada i d'avui. A més, demana"disculpes als clients per les molèsties ques’hagin pogut ocasionar".

tracking