Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Política

Naudi acusa Martí de firmar quan era cònsol projectes d'arquitectura

Víctor Naudi critica que DA parli d’incompatibilitats de Jaume Bartumeu i vulgui donar lliçons “quan hauria de callar”
Victor Naudi amb Toni Martí i l'altra consellera d'SDP, Sílvia Bonet.

Naudi acusa Martí de firmar quan era cònsol treballs d'arquitectura

Victor Naudi amb Toni Martí i l'altra consellera d'SDP, Sílvia Bonet.

Fernando Galindo
Actualitzada 04/07/2016 a les 18:41
“Incompatibilitat seria el que el senyor Toni Martí quan era cònsol estava fent. En aquell moment com a cònsol major havia de tenir una dedicació plena i el senyor Martí estava signant projectes d’arquitectura. Aquest és un cas d’incompatibilitat.” Amb aquesta acusació Víctor Naudi respon amb contundència a les declaracions des de DA quan es refereix als dubtes que genera l’activitat de Jaume Bartumeu que, segons va assegurar el secretari de comunicació, Marc Ballestà, “moltes vegades no saps si estàs escoltant el president del partit o l’advocat dels accionistes majoritaris de BPA”. Afirmacions fetes a COPE Andorra-AD Ràdio que el conseller d’SDP rebat a la mateixa emissora tot assegurant que DA, “en voler entrar en aquest debat i voler confondre les coses, a vegades per voler donar lliçons primer cal mirar a casa seva”, i recomana a la formació de Govern que “més aviat hauria de callar”.
A la pregunta de per què no havia denunciat abans l’actuació professional d’incompatibilitat que ara atribueix al cap de Govern, respon que “en aquell moment pel que sigui ningú no ho va denunciar, però era un fet conegut”, per insistir que en el cas de Bartumeu “d’incompatibilitat no n’hi ha cap, una altra qüestió és el que es vulgui pensar”. I Naudi hi afegeix que Ballestà pretén “confondre la ciutadania i s’ha de saber separar les coses. Hi ha una voluntat intencionada de voler criticar la figura de Jaume Bartumeu en aquest cas”, per reiterar que no hi ha comportaments incompatibles perquè “no ostenta cap càrrec públic en aquest moment, sí que és veritat que és el president del partit, però responsabilitat política com a càrrec elegit no en té cap i per tant es diferencien les coses”.

“Fets demostrables”
I recorre el conseller general d’SDP i president suplent del grup mixt a arguments del cap de l’executiu per defensar la tasca com a lletrat de la família Cierco de Bartumeu. “Som un país petit, no ho dic jo, moltes vegades Toni Martí per excusar altres actuacions ha vingut a dir que som una societat petita, que tots ens coneixem i que tots tenim una vida laboral”, ressalta Naudi.
I exposa un altre cas que remarca que hauria de portar DA a no fer valoracions sobre el cas de l’excap de Govern del PS. L’al·ludit torna a ser el ministre de Finances que, segons Naudi, “és un cas d’ètica moral i que va més enllà dels papers de Panamà que és el que vam denunciar per l’actuació que havia tingut el senyor Jordi Cinca en els denominats diamants de sang”. El representant d’SDP precisa a l’entrevista radiofònica que “és veritat que en aquell moment [Cinca] no tenia cap càrrec públic, però és una actitud moralment recriminable en aquell moment haver fet comerç amb diamants procedents del crim o del genocidi d’un país; sí que aquí no estava penat i que no tenia cap càrrec públic però moralment era recriminable”, insisteix. I fa una recomanació als demòcrates per les actuacions de Martí i Cinca en subratllar que “voler donar lliçons de moralitat, d’ètica o d’incompatibilitat crec que més aviat haurien de callar i una cosa no és recriminable, tot­hom pot pensar el que vulgui però demostrable no ho és i en canvi els altres fets sí que són demostrables”.

Dimissió de Cinca
El conseller general d’SDP manté que per les accions del passat el titular de Finances hauria de renunciar a continuar en el Govern i repeteix l’argumentació que va portar SDP a demanar-ne la dimissió fa setmanes. “El ministre de la cartera més important i en uns moments que el país ha d’assumir canvis importants en transparència fiscal i financera i l’adaptació a les normes de l’OCDE... doncs per defensar això la persona que ha d’estar al capdavant, i no nego les seves capacitats, però sí que el que poso sobre la taula, i recrimino aquest valor moral”, ja que incideix que “algú que ha de donar exemple ha d’estar lliure de tot pecat i aquí és on situo jo el debat”.
Naudi rebutja les referències de Ballestà envers ell mateix per no saber també si parla en nom de l’advocat [Bartumeu] o com a membre d’SDP, per destacar que “dono el meu punt de vista polític i no em podria posar en qüestions jurídiques encara que volgués perquè desconec com va”.
  • #8 Jaume
    (04/07/16 17:32)

    I el Víctor quan ha tingut càrrecs públics no ha signat cap projecte d'arquitecte? ummmm

    Respondre
  • #7 Rosa
    (04/07/16 16:55)

    Això s'arregla amb una costellada a les feixes de la Plana i tots contents i amics.

    Respondre
  • #6 sauco
    (04/07/16 16:40)

    Aquest de SDP fan vergonya.

    Respondre
  • #5 Marc
    (04/07/16 14:28)

    Personalment crec que Víctor esta fent una molt bona oposició denunciant tot el que govern vol amagar 

    Respondre
  • #4 Ole tu!
    (04/07/16 09:29)

    Jua jua jua si es cert es vergonyos! Poder el sou de consol no es suficient, o no cobrava? Segur que hi ha una justificació, ja ens la diran dimecres en la roda de premsa si jo es fa silenci, per cert el Cinca ja ha cursat alguna denuncia? O encara ho estudien els asesors legals? Tot plegat per riure.

    Respondre
  • #3 pepo
    (04/07/16 08:39)

    Veig que és una pràctica habitual entre els arquitectes amb càrrec polític al comu d escaldes...

    Respondre
  • #2 Ander
    (04/07/16 08:00)

    Sr. Naudi, el càrrec de Cònsol no ha estat mai de dedicació exclusiva. Abans de llençar verí documentis.

    Respondre
  • #1 Amadeu
    (04/07/16 07:11)

    Els d'SDP cada cop més còmodes en el fascinant món del ridícul. Sort que són absolutament intrascendents, pero coi que fan soroll...

    Respondre
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477