Successos

Presó per a un guàrdia civil per contraban

L’home, que treballava a la frontera, està acusat de deixar passar caravanes amb tabac il·lícit a canvi de diners

Presó per a un guàrdia civil per contrabanGUÀRDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un guàrdia civil ha ingressat a presó provisional després de ser arrestat pels seus companys del cos policial espanyol acusat de pertànyer a una xarxa de contrabandistes. Segons han explicat des del mateix cos, l’home està acusat de permetre passar amb tabac il·lícit la resta de components del grup a canvi de diners.

La detenció de l’agent es va produir dimarts, conjuntament amb l’arrest de la seva parella i una tercera persona. Feia uns mesos que el cos havia iniciat una investigació en constatar un augment del pas de caravanes per la frontera del riu Runer, en algunes de les quals, en ser escorcollades, s’hi havia trobat tabac de contraban. Els agents també van constatar una actitud sospitosa del guàrdia civil.

El jutjat d’instrucció número 1 de la Seu va obrir una investigació al març. Durant aquesta s’hauria constatat que l’agent era part activa a la xarxa. A banda de permetre el pas dels contrabandistes, amb la seva dona feien d’enllaç amb el grup criminal, col·laborant en la seva especialització perquè no se’ls pogués enxampar. Noves detencions i davant la sospita que estava sent investigat, el guàrdia civil va demanar un trasllat a Guadalajara. Segons el cos, però, mantenia l’activitat delictiva a l’Alt Urgell.

En el marc de la investigació, el dia 12 es va detenir, en un control a l’N-240, els dos ocupants d’una autocaravana que duien 21.000 paquets de tabac. Finalment, dimarts es van fer registres als domicilis dels tres detinguts: a la Seu, Organyà i Orea (Guadalajara), on ara residia el guàrdia civil. S’hi van trobar autocaravanes, 10.000 euros en metàl·lic i plaques falses, motiu pel qual es va procedir a les detencions de tots tres. El jutge va decretar presó provisional per a tots.

tracking