Economia

Crèdit Andorrà obté 72 milions de benefici

La ràtio de solvència s’ha incrementat fins al 21,82% i la de liquiditat se situa en el 65,14%

Crèdit Andorrà obté 72 milions de beneficiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Crèdit Andorrà va obtenir un benefici net consolidat de 72 milions d’euros el 2015, que suposa un 0,6% més que l’any anterior. Aquestes xifres reforcen l’entitat com “el banc de referència del sector financer andorrà”, segons va indicar ahir en un comunicat. El volum de negoci va arribar als 16.576 milions d’euros, dels quals 13.583 corresponien a recursos de clients i 2.993 a inversió creditícia. El volum de dipòsits va créixer un 2,3%.

Pel que fa als resultats d’activitat, va assolir un marge ordinari de 247,2 milions d’euros, un 8,7% més que l’exercici anterior. El marge d’explotació també va créixer un 4,69%. Aquestes variables el Grup Crèdit Andorrà les interpreta com que es “posa de manifest la capacitat de generar beneficis de la seva activitat ordinària de manera recurrent”.

La ràtio de solvència també es va incrementar, en aquest cas fins al 21,82%, mentre que la ràtio de liquiditat es va situar en el 65,14%. Això evidencia “la bona gestió del grup, amb un perfil de risc baix i una política contínua de reforçament orgànic del capital”, segons van apuntar.

El conseller delegat de l’entitat, Josep Peralba, va destacar que “durant el 2015 hem continuat treballant per preservar la confiança i la reputació que ens ha atorgat la nostra trajectòria al llarg dels anys”.

Vessant social

En el marc del compromís social, el Grup Crèdit Andorrà va destinar el 2015 una inversió global de 2,6 milions d’euros, que suposa un 3,66% dels beneficis nets. Aquests diners van anar destinats a iniciatives adreçades a la societat, a promoure el progrés econòmic i social, el coneixement, el benestar i la cultura.

Per àmbits d’actuació, el 30,59% es va dedicar a programes educatius, socials i culturals que porta a terme la Fundació Crèdit Andorrà, el 68,46% a activitats de dinamització econòmica i esportives, i l’1,05% a iniciatives mediambientals.

Una de les novetats destacades del 2015 va ser el cicle anual de conferències Crèdit Andorrà Global Forum, que té com a objectiu “propiciar un espai de coneixement i de debat al voltant de temes d’actualitat” en sectors que “han de marcar el progrés del país a mitjà i llarg termini”, segons van explicar.

tracking