Coneixent el paísXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Generar coneixement sobre el país que després poden utilitzar les institucions o els ciutadans, aquesta ha estat la funció dels darrers 40 anys de l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA), segons Èric Jover, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior.

Així ho va manifestar ahir en l’acte de celebració del 40è aniversari d’aquesta institució que va néixer per proporcionar material als professors que treballaven en l’andor­ranització de l’educació. A la cerimònia, que es va celebrar al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, hi van assistir el cap de Govern, Toni Martí, i la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó.

“Hem de seguir creant coneixement d’Andorra i per Andorra”, va destacar Jover, qui hi va agregar que “la recerca no ha de ser només per les institucions, sinó que també s’ha de fer el pas cap a la divulgació a la ciutadania”. A la cerimònia també va tenir unes paraules el cònsol major de Sant Julià, Josep Vila, qui va destacar la importància de la recerca “per a la prosperitat econòmica i social dels pobles que l’acullen”.

Jordi Guillamet, director de l’IEA, va explicar que quan l’institut tenia vint anys de vida es va estar a punt de tancar però llavors es va decidir donar-li una nova empenta i es va crear el Centre de Recerca amb Ciències de la Terra, el Centre de la Biodiversitat. També llavors es va crear el Centre de Recerca d’Estudis Sociològics.

Ara, vint anys després, l’IEA també busca un nou impuls. “Després de l’estiu posarem una mà al front i reflexionarem cap a on hem d’anar, si el model que tenim ara està bé o l’hem de refer, i farem un procés participatiu obert a la societat”, va dir Guillamet.

tracking