Infraestructures

Una sala polivalent per acollir macrojudicis

Torres destaca que en l’adjudicació de les obres es prioritzarà les UTE per repartir feina al sector de la construcció

Una sala polivalent per acollir macrojudicisGOVERN D'ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos representants del sector judicial van poder conèixer ahir els detalls del projecte constructiu de la nova seu de la Justícia. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, acompanyat de l’arquitecte, Pere Espuga, van detallar com seran les noves dependències. L’edifici constarà de dues plantes soterrades amb aparcament, despatxos, arxius i les cel·les per als detinguts (a la planta -1), una planta baixa on es concentrarà l’atenció al públic i el registre civil, a més d’una sala d’actes que servirà com a espai polivalent i que es va remarcar que es podria utilitzar com a sala de vistes en casos multitudinaris.

D’altra banda, a la primera planta hi haurà quatre sales de vistes petites més dues de més grans, una zona de mediació familiar i espais per a advocats i procuradors. A la resta de plantes s’hi reparteixen les diferents dependències del Consell Superior de la Justícia, la Batllia, la fiscalia i el Tribunal de Corts.

Espuga va destacar que es tracta d’un “edifici flexible i ordenat” que ha buscat que “transmeti els valors de la justícia, que sigui un edifici rigorós, sobri, amb sentit comú i molt clar i transparent”. Cal destacar que els diferents actors implicats han estat entre 6 i 8 mesos treballant conjuntament per definir tots els espais necessaris segons els requisits professionals. Torres va destacar que al final s’ha aconseguit donar sortida a les demandes de tothom i va remarcar especialment el fet que s’ha aconseguit dotar-la de circuits plenament diferenciats pel que fa a la mobilitat de les persones.

Quant a l’adjudicació de l’obra, que es preveu dur a terme a final de setembre, el ministre va destacar que es premiaran les unions temporals d’empreses perquè “és una obra amb un cost molt important i així fomentem que es reparteixi millor l’import, sobretot en un moment que a les empreses constructores no els sobra la feina”.

La nova seu de la Justícia es construirà en un terreny d’una superfície de 2.068 metres quadrats i Torres va destacar que s’han pogut alliberar 500 metres quadrats que quedaran com una parcel·la annexa reservada perquè en un futur s’hi puguin fer dependències administratives. Amb tot, mentre no es decideix què pot ocupar l’espai, sí que s’excavarà el terreny per fer, en un subterrani, una trentena de places de pàrquing que estaran connectades amb la seu judicial.

tracking