Turisme

Caldea no repartirà dividends als accionistes

La Semtee decideix prioritzar l’amortització del préstec ja que la rendibilitat per als socis hauria estat “mínima”

Caldea no repartirà dividends als accionistesCALDEA-INÚU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta general ordinària d’accionistes de la Semtee (la societat explotadora de Caldea-Inúu) va donar, ahir, el vistiplau a la decisió del consell d’administració de la societat de no repartir dividends. El director general de Caldea-Inúu, Miguel Pedregal, va indicar que malgrat que “tindríem disponibilitat de repartir perquè l’empresa genera caixa”, finalment s’ha optat per prioritzar l’amortització de préstecs. “Al final el dividend per a cada accionista seria mínim i en lloc de fer aquest repartiment que no satisfaria gaire perquè no seria una rendibilitat gaire important, s’ha preferit minorar endeutament”, va indicar, i va afegir que d’aquesta manera “reforcem financerament l’empresa i a més es produeix un estalvi financer”. Amb tot, Pedregal va indicar que encara no podia concretar la quantitat de deute que s’amortitzarà, ja que la xifra definitiva es coneixerà a final d’any. Per davant encara queden cinc anys per acabar de retornar el préstec.

Interpel·lats per algun dels accionistes, des de la direcció de la Semtee es va explicar que en funció del deute que es pugui anar retornant i dels números que s’aconsegueixin, el repartiment de dividends arribarà més aviat o més tard.

D’altra banda, i pel que fa al primer trimestre de l’any, es registra una tendència positiva. La freqüentació ha millorat en 20.000 entrades més que el primer trimestre del 2015 i s’han superat les 130.000 visites. Això s’ha traduït que en finalitzar el mes de març, el resultat net de l’empresa s’ha millorat de 800.000 euros, superant els 1,3 milions. “Som optimistes però també prudents perquè encara queda una part important de l’exercici per davant”, va afirmar, i va afegir que es preveu tancar l’any amb un màxim de 400.000 euros de pèrdues.

tracking