Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
consell general

S'aprova el tancament de la Universitat de les Valls amb l'abstenció del PS

El ministre d'Ensenyament Superior, Èric Jover, avui al Consell.

S'aprova el tancament de la Universtitat de les Valls amb l'abstenció del PS

El ministre d'Ensenyament Superior, Èric Jover, avui al Consell.

ANA
Actualitzada 28/06/2016 a les 19:42
El Consell General ha aprovat avui la revocació de la Universitat de les Valls (UdV) amb els vots a favor de DA, Liberals i SDP i l'abstenció del PS. El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i el conseller general demòcrata Josep Anton Bardina han expressat la seva sorpresa per l'abstenció dels consellers socialdemòcrates, perquè al seu entendre, amb la compareixença del ministre i amb tota la documentació aportada quedava clar que el centre presentava mancances que comprometien la qualitat del servei. El conseller del PS Pere López ha justificat el vot pel fet de no tenir la certesa que al llarg de tot el procés "s'hagi volgut acompanyar o ajudar el projecte de manera adequada", tot i que ha reconegut estar d'acord amb la decisió de revocació.

Tot i lamentar la mala notícia que suposa el tancament d'una universitat, la resta de grups han votat a favor de la decisió. Així, la consellera Sílvia Bonet (SDP), ha parlat de "fracàs col·lectiu" i també ha fet referència a una falta d'acompanyament per poder tirar endavant el projecte. En tot cas, ha assegurat que "tots tenim responsabilitat" i ha desitjat que en un futur es puguin evitar els mateixos errors.

De la seva banda, el conseller general liberal Ferran Costa ha indicat que malgrat que es tracta d'una situació que no agrada a ningú, "hem d'actuar amb sentit de responsabilitat i conforme a llei". Igual que el ministre, Costa també ha posat de manifest la necessitat de millorar la "complexa i feixuga" legislació de creació i revocació d'universitats. Cal recordar que al mes d'abril, en sessió de control al Govern, el mateix Costa va criticar el procés de revocació de la UdV assegurant que s'havia incomplert el dret a la defensa i acusant el Govern d'actuar de manera unilateral. Posteriorment, el grup parlamentari liberal va ser assenyalat d'haver filtrat el projecte de llei de revocació a la defensa dels responsables de la universitat, encapçalada per un advocat membre del partit.

 
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477