Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Breixit

Els britànics representen l'1,5% de la població andorrana

Actualitzada 26/06/2016 a les 06:41
Els britànics suposen l’1,5% de la població andorrana, amb 953 residents, segons es recull a les dades d’Estadística relatives al 2015. La dinàmica de nombre de residents del Regne Unit és molt estable des del 2010. El nombre havia arribat a superar els 1.100 inscrits, però és molt possible que la dada no fos gaire real. Precisament al 2011 és quan van començar els ajustos del cens. Molts dels residents britànics són jubilats que han passat a viure a Andorra després de retirar-se i amb l’actualització del cens el nombre va baixar.
La distribució per parròquies és molt desigual perquè la meitat dels britànics viuen a la Massana. I també hi ha colònies molt importants a Canillo i a Ordino. Precisament les parròquies més poblades és on menys britànics viuen fins al punt que a Andorra la Vella, Escaldes, Encamp i Sant Julià el nombre de britànics oscil·la entre els 40 i els 60. Tot i que 953 residents no són gaires, el nucli britànic és el quart més nombrós al país pel que fa als residents després dels espanyols, portuguesos i francesos. És l’única comunitat de residents on tres quartes parts dels seus integrants viuen en les parròquies menys poblades. Aquesta situació fa que, per exemple, a Canillo tinguin un pes relatiu molt més important ja que com que es tracta de la parròquia amb menys habitants la presència de 134 britànics és significativa.
En l’àmbit comercial el pes del Regne Unit és relativament petit. Les importacions de productes britànics es van situar en els 15 milions d’euros l’any passat. En aquest cas hi ha multitud de països on hi ha molt més intercanvi comercial. A efectes percentuals la importació de mercaderies del Regne Unit significa tan sols l’1,5% del total del Principat. En l’àmbit d’exportacions la quantitat és mínima, només 750.000 euros anuals.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477