Educació

L'educació viària incorporarà la conducció de bicis i patins elèctrics

El curs que ve s’inclourà formació específica als estudiants sobre la utilització dels giny

L'educació viària incorporarà la conducció de bicis i patins elèctricsANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les noves formes de mobilitat entre els menors d’edat, és a dir, l’ús de patins, monopatins i bicicletes elèctriques, preocupa les autoritats. És per això que a partir del curs vinent s’introduirà una formació específica sobre el bon ús d’aquests ginys en el programa d’educació viària que es realitza als centres escolars dels tres sistemes d’educació. “Els joves han de ser conscients de les normes que hi ha i com s’han de bellugar amb aquest tipus d’elements”, va assenyalar el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, que ahir va presidir la reunió de seguiment d’aquest programa en què també van estar presents responsables dels serveis de circulació dels set comuns, membres dels serveis de policia, del ministeri de Salut i representants del ministeri d’Ordenament Ter­ritorial, així com de l’Automòbil Club d’Andorra.

El ministre no va revelar si es canviarà la legislació actual per regular la utilització a la via pública de patins, monopatins i bicicletes elèctriques, però sí que va advertir que “les persones que els utilitzin han de fer-ne una conducció responsable”. Jover va recordar que el programa d’educació viària té com a objectiu final “disminuir els riscos associats a la mobilitat i inculcar una sèrie de valors als nostres joves”. El titular de la cartera d’Educació va insistir que “es tracta de fer política de prevenció per evitar fets dramàtics, els quals no podem eliminar, però sí reduir”. Al respecte, va mostrar el seu convenciment que el programa ha contribuït a evitar accidents al llarg dels 16 anys que fa que funciona.

El programa està destinat als escolars d’entre 4 i 16 anys i durant el curs actual s’ha donat formació a uns 4.500 alumnes. La trobada d’ahir va servir per presentar les novetats del proper curs. Concretament, l’entrada en funcionament d’un pla de formació dirigit a 30 agents de circulació que des d’Educació i Ensenyament Superior es vol posar en marxa amb l’objectiu de reforçar la seva tasca educativa dins el programa d’educació viària. Aquest pla de formació té l’objectiu de donar eines pedagògiques adequades a totes les franges d’edat de l’alumnat. Jover, després de lloar la tasca que realitzen els agents de circulació, va especificar que els impartiran un curs de capacitació de 30 hores entre setembre i octubre per donar-los més nocions per adaptar-se millor al seu públic. “No és el mateix formar infants que adolescents”, va indicar el ministre, que va afegir que “així els programes seran més efectius”.

El programa ofereix per als més petits tallers a les aules i als parcs infantils de trànsit conduïts per agents de circulació. Per als més grans, xerrades de prevenció d’accidents de trànsit que van a càrrec del servei de policia.

tracking