Reportatge

30 euros en petards

Els comerciants asseguren que els clients es gasten entre 20 i 30 euros en pirotècnica. Entre les coques triomfen les tradicionals com les de crema, llardons, pinyons o fruita.

30 euros en petardsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els petards van tornar a tronar a la nit de Sant Joan. Els comerciants de pirotècnica van assegurar que les vendes van anar com altres anys. “Normalment cada any puja una mica, però aquest any més o menys igual que l’altre. Hi ha un cap de setmana llarg i la gent marxa”, va argumentar Toni Mingorance, de Party Fiesta. Narcís Areny, de l’Armeria Andorrana, es va mostrar més optimista: “la gent s’espera a comprar a última hora”. Els dos venedors van coincidir que els seus clients es gasten entre 20 i 30 euros en pirotècnia. Entre els productes més venuts hi ha les clàssiques bombetes entre els petits, els mitjans, els clàssics xinos, i entre els grans, els sortidors que fan focs d’artifici.

A banda dels petards, l’altra estrella de la revetlla és la coca de Sant Joan. Els forners indiquen que les clàssiques com les de cremes, llardons, pinyons o la de brioixos amb fruita són les que més es venen. “També es ven molt bé la de xocolata, agrada a tothom, grans i petits”, va destacar Montser­rat Jançana, de l’Espiga d’Or. En el seu forn, la venda de coques va ser similar a la d’altres anys, però en van produir més. “L’any passat vam fer curt”, va indicar.

José Manuel da Silva, del forn Tortell, va relatar que van fer 450 coques i que les van vendre millor que altres anys. “Els col·legis estan oberts perquè és dijous i la gent està més disposada a gastar que abans de la crisi”, va sentenciar.

tracking