Reportatge

Més de seixanta Seat 600 fan parada a Andorra

Més de seixanta vehicles van arribar ahir al país com a primera parada d’un recorregut que va sortir de Barcelona i que acabarà dissabte a Sant Sebastià.

Més de seixanta Seat 600 fan parada a AndorraXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

He anat de Madrid a Barcelona per poder començar el recorregut, ara anem cap a Sant Sebastià i després torno cap a Madrid”. I tot amb un Seat 600. Gerardo Burgos és un dels 62 propietaris d’aquest model històric que ahir van començar una travessia que durarà fins dissabte i que acabarà a la ciutat basca. Vehicles irreductibles, pels quals els quilòmetres i els anys sembla que no els afectin i que són una institució per allà on passen. Ahir a la tarda van fer parada al pàrquing del Fener de la capital, davant la mirada d’admiració i incredulitat dels vianants.

La trobada l’han organitzada un grup d’amics de Barcelona, amb el suport de patrocinadors com Frankfurt Pedralbes. Un d’ells és Francesc Palau, que han aconseguit, per sorpresa seva, ajuntar aficionats d’arreu de Catalunya, Madrid, Bilbao o València. La sortida va ser ahir al matí des de l’antiga fàbrica dels cotxes, a la Zona Franca de la capital. “Hem dinat al Parador de Cardona i farem nit a l’Anyós Park”, explicava Palau. Avui, la ruta seguirà en direcció a Osca.

Tot i que els 600 van ser fabricats entre 1957 i 1973, que han fet centenars de milers de quilòmetres i que els anys passen factura, Burgos assegura que “no acostumen a tenir problemes de mecànica”. Petits elements que s’han de substituir pel desgast i que, fins i tot, “normalment ho arreglem nosaltres mateixos”. Per si de cas, però, l’organització ha pogut comptar amb la complicitat de la marca, que ha cedit un cotxe d’assistència amb tot allò necessari per fer les reparacions.

Més de seixanta Seat 600 fan parada a Andorra

tracking