Benestar

Les obres a la residència l'Albó començaran a principi de juliol

S’adjudiquen les obres per un import de 2,1 milions i l’immoble guanyarà una planta

Les obres a la residència l'Albó començaran a principi de juliolXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs d’ampliació i reforma de la residència, vinculada a l’Escola Especialitzada Nostra Se­-nyora de Meritxell, s’han adjudicat per un import de 2.165.005,24 euros (600.000 els aporta Govern), segons consta a l’edicte que es va fer públic ahir al BOPA. La directora de l’escola, Celine Mandicó, va explicar que la previsió és que les obres comencin durant la primera quinzena de juliol i, segons consta a l’edicte, s’allargaran durant 17 mesos i mig, de manera que hauran d’acabar a final de l’any 2017.

La reforma dotarà la residència d’un pis més i Mandicó va indicar que un cop s’obrin les noves dependències també s’implantarà un nou model de gestió. Així, s’està formant el personal per aplicar un “model d’atenció integral” a les persones, “tenint en compte els seus desitjos i fomentant l’autonomia”. En aquest sentit se’ls tindrà en compte a l’hora de planificar activitats. “Serà un canvi en la dinàmica, poder extrapolar el que tens a casa”, va afirmar la directora de l’escola.

Pel que fa als 39 usuaris que hi ha actualment, es repartiran per plantes en funció del grau d’autonomia. Així, els dos pisos de més amunt seran per a aquells que més autonomia tenen i disposaran de menjador i cuina “per si es volen fer alguna cosa”. L’objectiu és “que se sentin com a casa”. D’altra banda, pel que fa a les plantes per a gent amb més necessitats assistencials, també s’hi traslladarà el centre de dia, que actualment es troba a les dependències de l’antiga escola de Meritxell.

tracking