Política

El consolat espanyol rep 1.494 vots en un dia

La majoria, 844, va votar per correu, i 650 persones, a les urnes habilitades en el recinte

El consolat espanyol rep 1.494 vots en un diaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consolat espanyol va rebre ahir un total de 1.494 vots per a les eleccions espanyoles del pròxim 26 de juny, segons van informar fonts d’aquest consolat al Diari. En concret, 650 persones van acudir a aquest recinte per dipositar els vots en unes urnes habilitades per a l’ocasió. D’altra banda, el consolat va rebre 844 vots per cor­reu. En un sol dia ja han votat pràcticament tres quartes parts dels electors que ho van fer en les passades eleccions espanyoles celebrades el desembre del 2015. A Andorra hi ha inscrits més de 25.000 espanyols, dels quals poden votar 22.050. En les últimes eleccions, van exercir aquest dret al voltant d’un 9% dels electors. Uns mil ho van fer presencialment a les urnes, mentre que uns altres mil per correu. “Aquestes eleccions han suscitat més interès, esperem arribar al 10%”, van especificar les fonts.

Ampliació dels horaris

Ahir era el primer dels cinc dies que el consolat ha habilitat perquè els espanyols puguin dipositar el seu vot a les urnes alhora que ha ampliat els seus horaris d’obertura. Ahir, avui i demà, obrirà les seves portes de les 9.00 a les 20.00. El dissabte ho farà de les 9.00 a les 17.00 i el diumenge de les 9.00 a les 13.00. Aquest dia tancarà abans “per tal que les paperetes arribin a temps a Espanya”, van detallar les fonts.

Ahir, a primera hora del matí, es van formar cues de votants al consolat. Després, però, es va reduir el nombre d’electors que al llarg del dia van acudir amb comptagotes. Així s’espera que sigui en els pròxims dies, que la gent es dirigeixi esglaonadament a votar.

Per poder votar, els espanyols residents a Andorra van haver d’enviar una sol·licitud per demanar el seu vot abans del passat 6 de juny. Seran les segones eleccions generals per als electors del país veí del sud en sis mesos. A les del 20 del desembre, el Congrés dels Diputats va quedar molt fragmentat i les forces polítiques no van arribar a cap pacte per formar govern, per això se n’han hagut de fer unes altres. Segons les enquestes electorals publicades, la previsió és que la cambra parlamentària tornarà a quedar dividida i més de tres forces hauran de pactar per tal de poder configurar un govern.

tracking