Economia

El 43% de les declaracions d'impostos s'han fet en línia

14.000 contribuents han efectuat el procés a través del portal ‘e-tràmits’

El 43% de les declaracions d'impostos s'han fet en línia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 42,7% dels ciutadans que han fet la declaració d’impostos fins al moment l’han efectuat a través d’Internet. Del total de 32.920 persones que han presentat la declaració des que es va obrir el termini, a l’abril, 14.076 ho han fet a través de l’oficina virtual de tributs, la coneguda com a plataforma e-tràmits. Així ho revela el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, en resposta a una pregunta del conseller de Liberals d’Andorra Carles Naudi publicada al Butlletí del Consell General.

En el quadre es detalla que la declaració de l’IGI és la que més s’ha realitzat en línia –un 56%–, mentre que la de l’IRPF ha registrat un 25% de liquidacions per Internet. Pel que fa a l’impost de societats, un 30% dels usuaris van fer la declaració a través de la xarxa. Alcobé apunta que els usuaris “s’han anat posant en servei sobre aquesta pàgina web tributària de forma progressiva en el temps” des que es va posar en marxa, l’abril passat.

A més, indica que el cost total de la implementació de la plataforma ha estat de 287.600 euros i que la formació de quatre setmanes dels treballadors que donen suport tècnic al sistema i als usuaris ha costat 13.000 euros. En resposta a Naudi, Alcobé assenyala que alguns navegadors presenten problemes per obrir els formularis en PDF que precisament són els que s’utilitzen per fer les declaracions i/o liquidacions d’impostos. En aquest sentit, assegura que el Govern “ha iniciat un procés per refer tot el portal tributari i no utilitzar cap dels formularis de dades PDF d’Adobe i fer-los tots en el llenguatge bàsic de qualsevol web”.

Textos en castellà

Per altra banda, el ministre admet que al manual de confirmació de la proposta de liquidació de l’IRPF hi apareixen fragments de textos en castellà i imatges de la configuració dels programes per defecte. Alcobé afirma que es tracta d’“errors” que “no havien estat detectats pel Govern” i assegura que s’han corregit.

tracking