Política

El conveni per a l'intercanvi de dades fiscals es debatrà a final de juliol

SDP critica que tindrà un mes per estudiar un text que va conèixer la setmana passada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General celebrarà una sessió extraordinària el 28 de juliol per debatre i aprovar el conveni del Consell d’Europa i de l’OCDE relatiu a l’assistència administrativa mútua en matèria fiscal. Serà un pas més per a l’intercanvi automàtic de dades fiscals, que ha d’entrar en vigor l’any vinent. El text ha d’estar aprovat i ratificat pels Coprínceps abans del 30 de setembre.

Sindicatura va informar ahir les forces polítiques de la necessitat de la sessió fora del període parlamentari. En aquest sentit, el conseller general d’SDP Víctor Naudi, tot i ser partidari a la necessitat del tràmit, va lamentar que “amb el temps que hi ha hagut, sempre s’ha d’esperar fins a última hora”, fent referència que fa una setmana que l’executiu els va presentar el conveni que hauran d’examinar en un mes.

Pel que fa a les cinc reserves que inclourà el text, Naudi no hi veu problemes. “Són bastant de sentit comú, de cara a països petits. No crec que comporti problemes de cara a l’entesa”, va assegurar. El següent pas per a l’intercanvi automàtic serà l’aprovació de la llei. En aquest cas hi ha temps fins a final d’any.

Naudi va fer aquestes declaracions en una roda de premsa de la formació política en la qual va fer balanç de la darrera sessió del Consell General. En aquest sentit, va denunciar la falta de projectes per afrontar la reforma sanitària instant a no “dilatar-la més”. A més, va denunciar que a hores d’ara encara no saben quan compareixerà el ministre per exposar-los les estratègies que havia anunciat que presentaria aquest mes.

tracking