Medi Ambient

Dos anys de presó i 9.000 euros per maltractar un animal fins a la mort

El codi establirà la mateixa condemna si la bèstia perd la vida en un espectacle públic

Dos anys de presó i 9.000 euros per maltractar un animal fins a la mortARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El responsable de maltractar un animal fins causar-li la mort o que la bèstia perdi la vida en un espectacle públic es pot arriscar a una pena de fins a dos anys de presó i a una multa de fins a 9.000 euros. Així s’indica en el projecte de llei de tinença i protecció d’animals publicat al Butlletí del Consell General un cop esmenat en comissió parlamentària, i que recull els canvis en el Codi Penal que endureixen les conductes violentes contra els animals. Així, el maltractament amb crueltat d’un animal estarà castigat, un cop entri en vigor la llei, amb pena de presó fins a un any i multa de fins a 6.000 euros. La mateixa pena li pot caure a qui abandoni un animal domèstic, domesticat o mantingut en captivitat. El canvi en el Codi Penal també preveu que la persona que per imprudència greu causi la mort o danys molt greus a un animal sigui castigada amb pena d’arrest i multa de fins a 3.000 euros.

El projecte de llei preveia que les infraccions molt greus es poguessin penar amb una multa de fins a 12.000 euros, però el grup demòcrata ha esmenat aquesta part del text per rebaixar-la fins a un màxim de 9.000.

El text també considera infraccions molt greus les pràctiques quirúrgiques, mutilacions i el sacrifici il·legal d’animals; el subministrament de substàncies no permeses per augmentar el rendiment o la producció del bestiar; molestar intencionadament o capturar fauna salvatge o fauna protegida; la cria en captivitat de fauna no autòctona; capturar gossos i gats usant armes de foc; organitzar baralles de gossos, de galls o d’altres animals i participar-hi; o mantenir els animals sense l’alimentació necessària o en instal·lacions inadequades.

Un cop s’aprovi la llei estarà prohibit mantenir la major part del dia un animal domèstic en jardins, terrasses, patis o balcons sense que disposi d’un indret accessible on protegir-se de la intempèrie i sense disponibilitat d’aigua i menjar. Tampoc podran estar lligats la major part del dia.

tracking