Cossos especials

La comissió consultiva creu que cal posposar les noves lleis

L’òrgan suggerirà en el seu informe esperar a la reforma de la funció pública

La comissió consultiva creu que cal posposar les noves lleisXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’informe que és previst que emeti aquesta setmana la comissió consultiva de l’Administració Pública recomanarà a Govern posposar la modificació de la llei del cos d’agents penitenciaris i la primera norma del de bombers. L’òrgan, que agrupa membres de l’administració general designats per l’executiu i dels sindicats, suggereix esperar a la reforma de la funció pública. I és que considera que hi haurà punts de la legislació dels cossos especials que s’hauran de modificar amb la reforma de l’administració.

L’informe de la comissió consultiva és preceptiu. Un cop s’emeti, l’executiu podrà entrar a tràmit parlamentari les dues lleis dels cossos especials i la modificació de la norma del cos de policia, que ha estat tramesa al consell de la policia –que fa les funcions de la comissió consultiva en el cas de la policia. Tot seguit, s’analitzarà a la comissió legislativa d’interior, abans de la seva aprovació al Consell General.

Segons assenyalen fonts de la comissió consultiva, a banda de suggerir posposar la modificació de les lleis, l’informe inclou algunes de les esmenes que van presentar els sindicats dels cossos especials i que, en les negociacions amb l’executiu, no es van incloure, com ara la supressió del complement per no fer vaga a penitenciaris i policies. També suggereix la creació d’òrgans similars al consell de la policia per a la resta de cossos especials.

D’altra banda la comissió ha demanat al gabinet jurídic de Govern que determini si, en paral·lel al consell de la policia, la modificació de la llei d’aquest cos també ha de ser analitzada per la comissió consultiva.

tracking