El comú avançarà 1,3 milions perquè Capesa faci el nou dipòsit

La corporació posarà 1,3 milions d’euros si l’ampliació de capital no arriba al setembre

Construcció del nou dipòsit de CAPESA de 2.500 metres cúbicsB. N. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany assumirà el cost del tercer dipòsit d’aigua en cas que no es pugui assolir l’ampliació de capital de Capesa en l’assemblea extraordinària de la propera tardor. Així ho va afirmar la cònsol major, Trini Marín. “Després ja es veurà com es recupera, si calen un o dos anys, però la prioritat és tenir els dipòsits per dotar la parròquia de més autonomia”.

Després que no es pogués aprovar l’ampliació de capital de la companyia d’aigües, la setmana passada, per falta de quòrum –calia el 50% i només hi era representat el 23% de l’accionariat–, Marín confia que la sessió extraordinària prevista per al setembre compti amb “una convocatòria més agressiva, amb més participació. Que vinguin o, si més no, que deleguin el vot”. No obstant això, afegeix, “si passa el mateix, des del comú tenim clar que aportarem 1,3 milions d’euros perquè el dipòsit sigui una realitat. D’una manera o una altra es construirà”. La via per recuperar els diners serà l’ampliació de capital de Capesa “tot i el temps que es trigui a poder-se produir”, diu la cònsol major.

Claror trigarà

Marín assenyala que pot semblar agosarat avançar els diners i dir que “més endavant ja veurem com ho solucionem”, insisteix que dotar de més autonomia la parròquia és “prioritari”. En aquest sentit, explica que, tal com li han comunicat els tècnics que han analitzat l’estat de la zona de Claror, després de la tempesta de l’estiu passat caldran “tres o quatre anys” perquè s’assentin els sediments a la zona de Claror, de manera que quan hi hagi episodis de pluges importants hi ha moltes possibilitats que l’aigua arribi tèrbola.

En paral·lel als dos nous dipòsits per guarir la parròquia de més hores d’aigua en cas que s’hagi de tallar l’entrada a la captació, Marín recorda que “s’han fet accions a la conca i se seguiran fent”. Posa com a exemple “les actuacions amb els ramats d’ovelles, però es plantarà herba i es col·locaran pedres”, tot amb l’objectiu de reduir la baixada de sediments.

El tercer dipòsit hauria d’estar en funcionament el proper mes d’octubre. “Les obres no s’aturaran. L’espai on ha d’anar ja es va fer quan es va col·locar el segon”, explica. Els treballs del segon dipòsit s’estan ultimant aquests dies i, si no hi ha canvis, entre finals d’aquest mes i principis del vinent entrarà en funcionament “i tindrem més tranquil·litat a la parròquia en cas que s’hagi de tallar l’aigua”, afegeix.

CAP OPCIÓ PER AL MULTIFUNCIONAL

El comú d’Escaldes-Engordany no preveu oferir cap terreny a Govern per ubicar el recinte multifuncional que vol construir el ministeri de Turisme. La cònsol major, Trini Marín, reconeix que després de la crida de l’executiu van estudiar la possibilitat, però difícilment faran cap oferiment ja que la corporació no disposa de “terrenys públics cèntrics” per acollir-lo. L’única alternativa seria a Engolasters, però quedaria força apartat. Tot apunta, doncs, que s’ubicarà en un dels tres terrenys cedits per la capital: a l’avinguda d’Enclar, a la plana de Santa Coloma o a la car­retera de la Comella.

tracking