Reportatge

La lladre que jura no repetir

El Tribunal de Corts condemna a dos anys de presó ferma una dona que va ser sorpresa mentre robava joies en una llar i va assegurar que se’n penedia.

La lladre que jura no repetirARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha condemnat a dos anys de presó ferma una dona que va ser enxampada robant en una llar. La condemnada, no resident i de nacionalitat macedònia, va reconèixer haver comès el delicte durant el judici. Fins i tot va dir-li al magistrat que “no ho tornaré a fer, li ho juro”.

El cas va tenir lloc al novembre del 2014, en un immoble ubicat al centre històric de la capital. Malgrat que la condemnada va assegurar que s’havia trobat la porta oberta, el testimoni de la dona de fer feines i el propietari del pis, assegurant que van tancar, i que se li confisquessin uns retalls de plàstic a la bossa han dut el jutge a dictaminar que va forçar el pany. Un cop dins va agafar joies i diners –284 euros– i, quan es disposava a sortir, va ser sorpresa per l’empleada de la llar.

Després de cridar-li “ets una lladre”, la dona de fer feines va començar a empaitar la condemnada per les escales i després pel carrer. “Cridava i ningú m’ajudava”, va afirmar la víctima, que va assegurar que finalment van ser “uns nens” qui la van aturar. La condemnada li va voler tornar el botí però la dona s’hi va negar i va arribar a la policia.

Corts la culpa d’un delicte major de furt amb ús de claus falses i amb accés il·lícit a casa habitada. No haurà, però, de passar els dos anys a la presó, ja que va estar mesos en preventiva. Així, el que li queda fins als dos anys serà de presó condicional. Per contra, li hauran de tornar els 3.000 euros de fiança –descomptant les despeses processals– que va pagar per sortir de la Comella. A la víctima ja li havia tornat els diners.

tracking