Sanitat

Els Pirineus reforcen la cooperació en salut animal

Andorra, Espanya i França comparteixen informació transfronterera

Els Pirineus reforcen la cooperació en salut animalSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Representants i tècnics dels sectors agrícola i ramader dels governs d’Andorra, França i Espa­nya es van reunir ahir i dijous a Ordino per compartir informació en matèria de salut i higiene animal i vegetal. “És un intercanvi d’informació comercial de productes animals i vegetals”, va indicar Francesc Alay, cap del servei de veterinària del Govern. La trobada es va dur a terme en el marc de la 56a reunió hispanofrancesa d’higiene i sanitat animal i vegetal, una cita anual que se celebra per primera vegada a Andorra.

Un altre dels objectius, és consensuar mesures comunes a la regió dels Pirineus, que després Madrid i París aporten de manera conjunta a les institucions europees. “Espanya i França ens ajuden a Brussel·les, són els nostres avaladors”, va exposar Alay.

Un dels temes claus de la jornada, segons Alay, va ser la incompatibilitat que existeix en els carnets de manipulació fitosanitària i que serveixen per comprar agroquímics. Segons va detallar, Catalunya només accepta carnets expedits pel seu departament d’Agricultura i, per tant, una persona que hagi adquirit aquesta certificació al Principat té dificultats per comprar agroquímics en aquesta comunitat autònoma. “A l’Aragó no tenim problemes”, va puntualitzar Alay, que hi va afegir que a la reunió “s’han posat els compromisos perquè això es pugui arreglar”.

Per un altre costat, Alay va relatar que aquesta reunió va tenir com a “temes estrelles” com combatre la llengua blava, una malaltia que afecta ovins i bovins, o la varroa, un paràsit que ataca les abelles.

tracking