Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Minut de silenci

Polítics i associacions s'uneixen en record de les víctimes d'Orlando

Una cinquantena de persones s'han concentrat per rebutjar l'atemptat
Minut de silenci en record a les víctimes d'Orlando 5

Minut de silenci en record a les víctimes d'Orlando

Polítics i entitats s'han concentrat per mostrar el rebuig a l'atemptat de la setmana passada a Florida

C- G. / ANA
Actualitzada 17/06/2016 a les 12:03
Una cinquantena de persones s'han reunit aquest divendres a les 10 del matí a la plaça Lídia Armengol d'Andorra la Vella per fer explícit el rebuig a l'atemptat comès a Orlando durant una festa en una discoteca LGBT (Lebianes, Gais, Bisexuals i Transexuals), on van morir una cinquantena de persones.

Les associacions Som Com Som i Stop Violències han estat qui han convocat el minut de silenci per recordar les víctimes, però a l'acte s'hi han sumat membres del Govern com el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, o el ministre d'Educació, Eric Jover. També han participat a l'homenatge la subsíndica Mònica Bonell, el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, el conseller socialdemòcrata Pere López o el liberal Jordi Gallardo, entre d'altres.

Durant l'acte s'han llegit dos manifests per part de les associacions. Som Com Som, a través de la seva vicepresidenta, Gisela Llobet, ha reivindicat "poder estimar qui vulguem" i ha garantit que es mantindrà la lluita al carrer per aconseguir "un món sense odi" i que "no atempti contra la llibertat humana". Per la seva part, Stop Violències (que lluita contra la violència de gènere), ha demanat unió de la societat civil perquè "els delictes d'odi i discriminació ens afecten a tots", en paraules de la seva presidenta, Vanessa Mendoza Cortés. Totes dues associacions han coincidit a denunciar que Andorra està molt endarrere en la lluita pels drets del col·lectiu LGTB. "És increïble que un país tan avançat com el nostre vagi vint anys enrere" en igualtat de gais, lesbianes, bisexuals i transexuals, ha lamentat Llobet.
  • #2 Classe política
    (17/06/16 13:33)

    Quina hipocresía i quinas ganas de "xuclar" cámara i fer-se ver.....

    Respondre
  • #1 Toni
    (17/06/16 13:22)

    Els de sempre, que van a totes les festes festetes i demés. A mi m'hagués agradat però treballava. Només els que paguem tots tenen temps per això.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477