Política

El PS es posicionarà sobre la doble nacionalitat a la tardor

Rios creu que el doble passaport possibilitaria viatjar amb més garanties

El PS es posicionarà sobre la doble nacionalitat a la tardor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) decidirà al congrés extraordinari que celebrarà a la tardor –i que serà a final d’octubre o principi de novembre– si es posiciona a favor de la doble nacionalitat. El comitè directiu que la formació va celebrar dimarts va acordar que “el partit debati sobre la possibilitat que Andorra permeti la doble o múltiple nacionalitat”, segons va explicar el primer secretari, David Rios, que considera que aquesta serà “una de les ponències més importants que haurà fet mai el PS”.

Tot i afirmar que “el partit té una posició més o menys favorable” al doble passaport, els militants de la formació seran els que prendran “la decisió final de si donem suport o no” a la iniciativa i la incorporen com a postulat polític a defensar públicament, juntament amb la rebaixa dels anys de residència necessaris per obtenir la nacionalitat.

Per Rios, aquest és “un tema cabdal” en el qual cal prendre una posició per posar fi així a “la hipocresia de molts polítics que defensen la nacionalitat única quan ells o els fills tenen la doble”. Entre els arguments que avalen la tesi hi ha, va esgrimir el socialdemòcrata, aconseguir “una major integració dels residents” i que “els andorrans puguin anar a Europa amb les màximes garanties”. “L’andorrà del segle XXI necessita poder desenvolupar-se i moure’s pel món, i a través d’una doble nacionalitat ho tindrà molt més fàcil”, va dir.

El partit també debatrà al congrés una proposta de reforma del sistema electoral que passa perquè sigui “més proporcional i representatiu”, així com un canvi en el model de competències i transferències que elimini duplicitats entre comuns i Govern, i posi fi a “una despesa que l’Estat no pot sostenir”, va apuntar Rios. A banda, es realitzarà “una revisió profunda” dels estatuts del partit per fer-lo “menys jerarquitzat i més obert i efectiu”.

tracking