Tribunals

Petició de set anys per intent de violació a un menor en uns lavabos públics

La fiscalia l’acusa de voler obligar un menor a fer-li una fel·lació i d’exhibicionisme per haver-li ensenyat el penis

Petició de set anys per intent de violació a un menor en uns lavabos públics

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia va demanar ahir al Tribunal de Corts una pena de set anys de presó ferma per a un home, resident de nacionalitat portuguesa i de 44 anys, acusat d’haver intentat violar un noi de 15 anys als banys d’un centre comercial d’Andorra la Vella. El ministeri públic imputa a l’home un primer delicte major d’agressió sexual constitutiva de violació en grau de temptativa per haver intentat que el menor li fes una fel·lació i en demana cinc anys de presó. A més, li imputa un segon delicte major d’exhibicionisme davant d’un menor d’edat, ja que considera provat que el processat va mostrar al noi el seu penis en estat d’erecció mentre es masturbava. En aquest cas, la fiscalia vol dos anys més de presó. A més de la pena d’internament, demana dotze anys de prohibició d’entrar en contacte amb la víctima i l’expulsió definitiva del Principat.

Malgrat que l’acusació pública considera que l’home té prou arrelament al país per no demanar aquesta pena (fa 26 anys que en resideix), “la gravetat dels fets es mereixen l’expulsió per garantir que no es tornin a repetir”.

El presumpte intent de violació es va produir el 29 de setembre del 2014, quan l’acusat es trobava fent les necessitats als urinaris del lavabo d’homes del centre comercial. Dos urinaris més enllà es trobava el menor fent el mateix. Segons la fiscalia i la víctima, quan el jove marxava, el processat es va dirigir cap a ell exhibint el seu penis erecte i masturbant-se. L’home hauria convidat el jove a fer-li una fel·lació i davant la negativa del menor el va agafar per l’espatlla per introduir-lo per la força en un dels lavabos individuals. La víctima va poder desempallegar-se’n i va fugir dels serveis abans que es pogués produir l’agressió sexual.

Un cop a fora, el noi es va dirigir nerviós i plorant a una de les treballadores del centre comercial per explicar-li el que havia succeït. La dona va trucar a un guàrdia de seguretat, però malgrat que el processat encara estava dins de l’establiment no el va retenir en espera que hi anés la policia. El van detenir tres dies després al seu domicili i va passar 19 dies internat a la presó.

El relat de l’acusat va ser totalment oposat al de la víctima. Segons va explicar, va ser el menor qui dins dels serveis li va fer primer un gest perquè s’apropés i un segon després convidant-lo a fer-li una fel·lació. L’acusat va dir que l’únic que va fer es contestar-li si també li’n faria una a ell i va indicar que immediatament va marxar d’uns lavabos que segons els empleats del centre comercial són un lloc on habitualment hi ha trobades sexuals entre persones homosexuals majors d’edat.

Petició d’absolució

Una de les empleades que va declarar a la vista va indicar que l’acusat sovintejava els lavabos, però l’home va negar ser homosexual i va assegurar que ho feia perquè per un problema de salut havia de beure molta aigua i, en conseqüència, orinar molt. La defensa va demanar l’absolució de l’home en considerar que no hi ha cap prova del delicte, que és la paraula de l’acusat contra la de la víctima i que ha de prevaldre la presumpció d’innocència. Si finalment se’l troba culpable, va demanar per a l’acusat una pena de tres anys de presó pel primer delicte, 19 dies ferms, i tres mesos condicionals pel segon.

tracking