Economia

La planta de cogeneració funcionarà a l'octubre

Dilluns a la nit van arribar els dos dipòsits per emmagatzemar el gas liquat

Arriben els dos dipòsits de gas natural liquat
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FEDA preveu que la planta de cogeneració de Soldeu estigui en ple funcionament el mes d’octubre vinent. Així ho va explicar el director de la parapública, Albert Moles, després que dilluns a la nit arribessin al país els dos dipòsits que serviran per emmagatzemar el gas liquat amb què s’alimentarà la central. Moles va indicar que les obres “estan pràcticament acabades, faltarà muntar els dipòsits”. Un cop muntants els dipòsits, tan sols faltarà connectar la xarxa.

“La idea és que a final de mes o princpi de juliol estigui acabat i puguem començar la fase de proves”, va detallar, afegint que aquest període s’allargarà durant uns dos mesos. Serà llavors el moment de verificar que tot funciona correctament, ja que la previsió és que al setembre els clients ja puguin fer la connexió amb la nova xarxa de distribució de calefacció i aigua calenta, i a l’octubre es pugui posar en marxa. De fet, serà aquest estiu quan arribarà el primer camió carregat de gas per omplir els dipòsits i després es calcula que se’n necessitaran entre 50 i 60 cada any.

Cal destacar que el transport dels dipòsits va ser relativament complicat, ja que es va requerir d’un transport especial per desplaçar les cisternes, que fan uns 32 metre de llarg. De fet, es va requerir d’una hora per portar des de la frontera fins a Incles cada dipòsit.

Futur

Un cop la planta d’Incles estigui en ple funcionament, de cara a l’any vinent FEDA treballa amb l’objectiu d’estendre la xarxa cap al poble de Soldeu i també es vol estudiar si és viable fer-la baixar fins al Tarter. D’altra banda, la companyia també treballa en el projecte de cogeneració a la Comella. Allà, el projecte preveu aprofitar la calor sobrant de Cetrasa per generar l’energia. A partir d’aquí s’estendrà una xarxa de calor, en primer lloc, per als veïns dels Serradells i la Comella, que es calcula que estarà en funcionament pels volts del 2019. Els anys posteriors se seguirà treballant per ampliar-la cap a la zona del Lycée i Prada Casadet.

La planta de cogeneració funcionarà a l'octubre

tracking