Infraestructures

Catalunya licita 2.650 hores de vol a l'aeroport de la Seu

El contracte, per 11 milions, es fa conjuntament amb el de Lleida-Alguaire

Catalunya licita 2.650 hores de vol a l'aeroport de la SeuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya ha tret a licitació per als propers tres anys els contractes d’operacions, control aeri i serveis de navegació de l’aeroport d’Andorra-la Seu. El guanyador del concurs haurà d’assegurar un màxim de 2.650 hores d’operacions anuals a la infraestructura, és a dir, de vol. En total s’han licitat 5.000 hores, ja que Aeroports de Catalunya posa en concurs 1.750 més del servei de control aeri AFIS (que és el que fan servir els aeroports petits) i 600 més per als equips que ofereixen els serveis de navegació. Unes hores que, segons s’indica en les bases de licitació, podran ser intercanviables segons el volum de feina.

La licitació es fa per un preu d’11 milions d’euros, ja que el govern català ha decidit fer un concurs conjunt per oferir els mateixos serveis a l’aeroport de Lleida-Alguaire, també propietat de la Generalitat. Es preveu adjudicar el contracte durant aquest estiu perquè es pugui fer el traspàs de proveïdor en sis mesos. La intenció és que el nou operador comenci a treballar a principi de l’any que ve. Segons l’executiu català, aquesta licitació permetrà reduir costos i flexibilitzar serveis en concentrar en un sol contracte els serveis a ambdues instal·lacions. S’estima que la despesa total es podrà reduir en 1,5 milions d’euros en tres anys.

Les tasques del servei d’operacions a la Seu les fan actualment personal d’Aeroports de Catalu­nya i de l’actual adjudicatari del servei. Quan entri en vigor el nou contracte, l’adjudicatari haurà de dur a terme totes aquestes tasques amb personal propi. L’aeroport estarà obligat a anunciar a l’empresa cinc dies abans que acabi el mes, les hores previstes d’operacions que farà el mes següent, tot i que podrà canviar els plans si ho fa amb prou antelació.

tracking