Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
afers exteriors

Andorra serà membre del Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides

​La candidatura andorrana rep el suport de 174 estats
Imatge d'arxiu de la seu de l'ONU a Ginebra.

La seu de l'ONU a Ginebra.

Imatge d'arxiu de la seu de l'ONU a Ginebra.

ANA
Actualitzada 15/06/2016 a les 12:25
L’Assemblea General de les Nacions Unides va procedir ahir a l’elecció de divuit membres del Consell Econòmic i Social (ECOSOC) per al trienni 2017-2019, entre els quals es troba Andorra. La candidatura andorrana, que compta amb el suport del seu grup regional –Grup d’Estats d’Europa Occidental i Altres Estats– ha obtingut el suport de 174 estats.

Andorra començarà a exercir de membre de l’ECOSOC el 1 de gener del 2017 fins al 31 de desembre del 2019. Entre els temes que haurà de tractar com a membre, el Principat contribuirà al sistema de seguiment i de suport de les Nacions Unides per a la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, adoptats el passat mes de setembre a Nova York.

L’ECOSOC és l’òrgan de Nacions Unides encarregat de coordinar els aspectes econòmics i socials del treball de les Agències Especialitzades, Comissions i Fons i Programes de les Nacions Unides. Així mateix, l’ECOSOC és el fòrum on es discuteixen qüestions econòmiques i socials d’interès global. Entre les responsabilitats, cal destacar: la promoció d’un nivell de vida adequat, l’ocupació plena i el progrés social i econòmic; la identificació de solucions als problemes internacionals de caire econòmic, social i de salut; la facilitació de la cooperació internacional en els àmbits de la cultura i l’educació; i encoratjar el respecte pels drets humans i les llibertats fonamentals.
  • #1 Sale
    (15/06/16 13:04)

    Vaja .... quin privilegi per a un país tan petit .... Quan estiguem totalment homologats, serem vassalls sense sobirania, això sí, la classe política tindrà les butxaques plenes d'ajudes, fons i subvencions .... Benvinguts a la globalització.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477