Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Benestar

Andorra i l'Institut Guttmann treballen per ampliar la seva col·laboració

S’estudia la possibilitat que el Principat participi en treballs de recerca en matèria de discapacitat
Actualitzada 11/06/2016 a les 07:20
El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, van visitar ahir les instal·lacions hospitalàries de l’Institut Guttmann de Badalona. Segons es va informar des del Govern a través d’un comunicat, la trobada va servir per poder explorar diferents vies per enfortir el suport i l’assessorament en matèria sociosanitària, establir noves col·laboracions en accions formatives, així com poder compartir programes de sensibilització social. A més, tal com es va detallar en el comunicat, s’estudia la possibilitat que Andor­ra pugui participar en els treballs de recerca en matèria de discapacitat que porta a terme l’institut.
D’altra banda, pel que fa a les accions formatives, aniran destinades a potenciar la millora del coneixement, les habilitats i, en general, el desenvolupament continuat dels professionals d’Andorra. Tanmateix, l’Institut Guttmann disposa d’una àmplia oferta docent i d’una intensa activitat de recerca que es considera molt beneficiosa per al país.
Pel que fa a la sensibilització social, es va explicar que el centre català ha posat a disposició del Principat el programa Game Over, no te la juguis, destinat a prevenir els accidents de trànsit entre els joves per mitjà d’accions i intervencions a les escoles.
El Govern i el centre tenen una relació de col·laboració des del 2008, que es va refermar el desembre del 2014 amb la signatura del conveni marc de col·laboració entre el ministeri de Salut i Benestar i l’Institut Guttmann. Així, durant la visita d’ahir es van poder tractar diverses vies per desenvolupar alguns punts del conveni, en matèria d’afers socials, en què es pot enfortir la col·laboració.
En la comunicació tramesa des de l’executiu es va detallar que el ministre i la secretària d’Estat van ser rebuts pel director gerent de l’institut i durant l’estada al centre van poder visitar l’aula d’informàtica, la sala d’estimulació sensorial, l’àrea de rehabilitació neuropsicològica i l’àrea de rehabilitació funcional.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477