Política

Liberals estudia denunciar Govern per “manca de rigor”

La formació critica les “reiterades” negatives a facilitar-los informació

Liberals estudia denunciar Govern per “manca de rigor”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari liberal està valorant querellar-se contra el Govern “per la manca de rigor” i “les respostes que ens donen en negar-nos les demandes d’informació”. Les dues darreres negatives han dut les conselleres generals, Judith Pallarés i Carine Montaner, a denunciar públicament que se’ls està impedint fer la feina “de control”, així que no descarten acabar a la Batllia.

Segons han denunciat, les dues gotes que han fet vessar el got han estat la negativa a l’accés a la informació sobre els objectius del marc pressupostari en el qual està treballant el Tribunal de Comptes i a consultar les notes verbals entre Andorra i els Estats Units del 2014 i 2015.

En el primer dels casos, segons Pallarés, al·lega que el Tribunal de Comptes “no és una administració pública” pel que, d’acord amb el reglament del Consell General, un conseller no té accés a aquesta informació. Pel que fa a les comunicacions, el rebuig se sustentaria “que el dret internacional ho impediria”. “Hi ha precedents en els quals sí que s’ha permès als consellers consultar in situ comunicacions com aquesta”, va afegir Pallarés. Insisteix, a més, que va ser el mateix ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, el que va informar d’aquestes comunicacions en seu parlamentària.

Des de Liberals asseguren que els preocupen “les reiterades negatives”. En aquest sentit, Montaner recorda que encara tenen pendent, des del desembre, una visita a El Cedre. “Esperem poder anar-hi abans d’acabar la legislatura”, va ironitzar.

Reglament del Consell

Les conselleres generals liberals també van parlar de l’anunci del grup parlamentari demòcrata de modificar el reglament del Consell General. “És important que es faci però sempre que sigui des del consens i no exclusivament del que vol la majoria”, va remarcar Montaner.

EL PS VOL OBTENIR L'ORGANIGRAMA COMPLET DE LA CASS I EL SAAS

La consellera general del PS, Rosa Gili, ha tramitat dues demandes d’informació a Govern mitjançant les quals vol obtenir l’organigrama complet del personal que treballa i presta serveis a la CASS i el SAAS. L’objectiu de la petició és aprofundir en l’organització, ja que a l’entendre de la formació hi hauria aspectes del seu funcionament a millorar.

tracking