Internet

El Govern i Andorra Telecom preparen un pla de ciberseguretat

El Govern i Andorra Telecom preparen un pla de ciberseguretatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern i Andorra Telecom estan treballant en l’elaboració d’un pla nacional de ciberseguretat que professionalitzi i intensifiqui els controls contra els atacs i les amenaces a la seguretat a la xarxa. Segons el responsable de planificació de risc d’Andorra Telecom, César Marquina, aquest marc legal permetrà desenvolupar un equip de gent que es dediqui “a monitoritzar què passa al país per veure si hi ha amenaces i avisar així la ciutadania”, i equiparar el Principat a la resta de països europeus.

En declaracions als periodistes en el marc del Fòrum d’Empresa dedicat a la ciberseguretat que va celebrar ahir Andorra Telecom, Marquina va afirmar que “hi ha un projecte obert” per implantar el sistema”. “Ho estem fent ja i la idea és oficialitzar-ho perquè sigui homologable als països d’Europa” per així poder “col·laborar, intercanviar informació i poder estar més preparats”, va detallar.

El Fòrum Empresa va realitzar ahir un cicle de ponències amb la participació d’un centenar de persones.

NOU SERVEI DE GESTIÓ DE DADES

Andorra Telecom va introduir ahir als assistents a les jornades el servei Som Cloud, que presentarà properament al públic. Es tracta d’un nou sistema d’emmagatzematge i gestió de dades al núvol que estarà personalitzat per als clients. D’altra banda, el director general de la parapública, Jordi Nadal, va rebre de mans de la directora de l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (Aenor), Eva Subirá, el certificat que reconeix el sistema de gestió de la seguretat de la informació que ha implantat Andorra Telecom d’acord amb la norma ISO.

tracking