Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Energia

Andorra també aposta pels cotxes impulsats per hidrogen

Actualitzada 09/06/2016 a les 07:03
Andorra comptarà l’any que ve amb una estació de provisió per a vehicles impulsats per hidrogen i formarà part d’una xarxa transfronterera. El projecte, que inclou estacions a l’Aragó (Saragossa, Osca i Fraga), Catalunya (Tarragona), el Principat i França (Pamiers), s’emmarca dins del programa pirinenc Poctefa i compta amb una subvenció per part de la Unió Europea de 2,4 milions d’euros, el 65% del seu pressupost total que és de 3,9 milions. Aquest corredor transfronterer d’estacions per fer provisió per a vehicles d’hidrogen connectarà Espanya, Andorra i França amb el centre i el nord d’Europa, on el desplegament d’infraestructures associades a aquest tipus de mobilitat sostenible sense emissions està més avançat.
Els vehicles impulsats per pila d’hidrogen tenen una autonomia de 600 quilòmetres i tenen un temps de recàrrega d’entre dos i tres minuts. El cost de la recàrrega volta els 8 i 10 euros per cada cent quilòmetres, un preu que segons els experts es reduirà en els propers anys.
Etiquetes
  • #1 Toyota
    (09/06/16 18:35)

    Anem a contra corrent. Els fabricants que apostaven per aquests vehicles fa temps que fan marxa endarrere. A més a més, qui autoritzarà l'aparcament tancat d'un vehicle d'hidrogen?

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477