salut

El SAAS obre una investigació per si la mort d'un nadó va ser un error mèdic

La família es queixa que l'hospital no va detectar que la mare estava de part

El SAAS obre una investigació per si la mort d'un nadó va ser un error mèdicFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha obert una investigació per esclarir si hi va haver mala praxi en el cas d’un nadó que va morir la setmana passada a l’hospital. Així ho va reconèixer el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany.

Els fets van tenir lloc la setmana passada quan la dona, embarassada de sis mesos, es va desplaçar a l’hospital per un fort dolor abdominal. La família sosté que el personal mèdic que la va atendre va descartar que es trobés de part iva considerar que es tractava d’un còlic nefrític. Hores després la dona va trencar aigües.Tot i que va néixer viu, el nadó va morir al cap de pocs minuts.

La família creu que hi va haver negligència del centre sanitarii que la dona hauria d'haver estat traslladadaa Barcelona, a un centre especialitzat. En aquest sentit, el ministre va assegurar que tenia coneixement dels fets i que la investigació és oberta. No va voler entrar en detalls, encara que va afirmar que el ministeri “demanarà la informació pertinent” i, en cas que es confirmi la mala praxi “prendrà determinacions”.

tracking