Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Política

Salut exposarà a final de mes la reforma sanitària als grups polítics

Les limitacions als prestadors per afiliar-se a la parapública serà un dels punts previstos
Salut exposarà a final de mes la reforma sanitària als grups polítics

Salut exposarà a final de mes la reforma sanitària als grups polítics

El ministre de Salut, Carles Álvarez, en una compareixença a Govern.

Xavier Pujol
Actualitzada 04/06/2016 a les 07:02
La reforma sanitària comença a avançar. El ministre de Salut, Carles Álvarez presentarà “en les properes setmanes” als diferents grups polítics del Consell General una sèrie de propostes que s’estan estudiant conjuntament des del ministeri, la CASS i el SAAS. La voluntat que hi ha des de la cartera és “intentar fer un pacte d’estat per despolititzar la sanitat”. Les limitacions que posarà la CASS als prestadors de serveis mèdics per poder-se convencionar a la parapública és una de les mesures que formaran part de la globalitat dels canvis.
El titular de Salut va indicar que “estem preparant un decret amb criteris d’acreditació prèvia” per als professionals mèdics. Aquests requisits seran d’obligatori compliment. Per Álvarez, els metges no perdran el “lliure accés” a la CASS, sinó que estarà “condicionat a unes regles de joc”. El ministeri pretén així “augmentar la qualitat” del servei en base a normes “d’eficiència” i aconseguir treballar “de manera protocol·litzada”, més enllà de la reducció de la despesa que l’elevat nombre de convencionats genera a les arques de la CASS.
La voluntat de posar limitacions als prestadors vénen donades per l’elevat nombre de professionals que en els darrers anys s’han inscrit a la Seguretat Social andorrana, cosa que ha fet augmentar notablement la despesa de la parapública en aquest camp i, de retruc, provocar una certa saturació de convencionats en alguns àmbits, com ara l’odontologia. De fet, fa uns dies el president d’aquest col·legi, Michel Destenave, reconeixia obertament que els 65 membres del col·lectiu suposen “un excés”, tenint en compte “la població que hi ha” al país. Així doncs, es mostrava partidari “de tallar l’aixeta” d’entrada a nous odontòlegs i “buscar solucions”. Lamentava a més que, de retruc, la facturació dels col·legiats que fa anys que són al país ha baixat. Des del Col·legi de Fisioterapeutes, el seu president, David Figueredo també es va mostrar partidari d’una regulació: “no només de la nostra, sinó de totes”, va emfatitzar.

Majoria de demòcrates
A banda, la reforma contindrà altres punts, que Álvarez no va voler detallar, en espera d’acabar-los de consensuar amb la CASS i el SAAS per presentar-los als altres grups del Consell. Segons el ministre hi ha voluntat de pacte. De tota manera, tal com va assenyalar dimarts el cap de Govern, Toni Martí, “si s’ha de fer sols, es farà sols”, en referència a fer valer la majoria absoluta de DA al Consell General.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477