Educació

Cap grup presenta esmenes a la llei de revocació del permís de la Universitat de les Valls

Cap grup presenta esmenes a la llei de revocació del permís de la Universitat de les VallsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La revocació definitiva del permís d’activitat de la Universitat de les Valls està només pendent de l’aprovació de la llei al Consell General, després que cap grup polític hagi presentat esmenes al text, segons va explicar ahir la sotssíndica general, Mònica Bonell. El termini per presentar al·legacions va finalitzar dijous.

“La setmana que ve hi ha junta de presidents, i es proposarà un dia a final de juny per acabar de passar el text pel ple del Consell”, va assenyalar Bonell. La voluntat és que el Parlament es pronunciï “abans de finalitzar el període de sessions” actual, va ressaltar.

A banda, la sotssíndica va explicar que ahir “el rector del centre educatiu ens ha fet arribar un escrit al síndic i a mi explicant la interpretació que ell fa del que ha passat”. Una missiva que no té caràcter jurídic.

Tancament polèmic

El projecte de llei ha estat envoltat de polèmica, especialment perquè va ser filtrat des de dins de Sindicatura, abans que fos admès a tràmit, a la direcció del centre d’ensenyament, que va utilitzar el text per presentar un recurs contra el tancament a la Batllia. La situació va generar malestar en el si de l’alta instància parlamentària i la consellera general demòcrata i secretària de

la Sindicatura, Maria Martisella, va enviar una sol·licitud d’empara al síndic, Vicenç Mateu, perquè analitzés els fets. Unes investigacions que no han donat fruits, segons va explicar ahir Bonell: “El síndic, en base al reglament, no pot fer res. Només pot demanar que –els membres de l’organisme– siguin curosos”. En aquest sentit considera que “s’ha de treballar en el reglament”, i assenyala que “hi ha voluntat des de DA de posar damunt la taula la modificació del reglament”, va revelar Bonet.

tracking