Església

El ministre d'Exteriors del Vaticà visitarà Andorra per Meritxell

Monsenyor Gallagher participarà a la Diada de Meritxell i es reunirà amb autoritats polítiques i eclesiàstiques

El ministre d'Exteriors del Vaticà visitarà Andorra per Meritxell

Creat:

Actualitzat:

L’arquebisbe secretari de la Santa Seu per a les relacions amb els Estats, Monsenyor Paul R. Gallagher, visitarà Andorra els pròxims 7 i 8 de setembre amb motiu de la Diada de Meritxell. És l’autoritat de màxim rang del Vaticà que mai ha visitat el país, va destacar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca. “Estem parlant d’una visita molt rellevant per a les relacions internacionals d’Andorra”, va precisar Cinca a la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Gallagher ve al país arran d’una invitació del Copríncep episcopal i el Govern andorrà. Cinca va detallar que el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, es desplaçarà el 13 de juny al Vaticà per preparar “l’agenda i el contingut” de la visita de Gallagher. Pel ministre, que la Santa Seu hagi acceptat aquesta visita oficial, no fa més que confirmar aquesta conformitat amb el paper que té l’Església a través del seu Copríncep episcopal en el país.

Tot i que encara no hi ha detalls de la visita del responsable d’Exteriors del Vaticà, el representant del Copríncep episcopal, Josep Maria Mauri, va explicar al Diari que està previst que es reuneixi amb el Copríncep episcopal, així com amb el cap de Govern, Toni Martí.

En el marc de la visita, Gallagher beneirà les obres del nou cambril per a la imatge de la Verge de Meritxell de la Basílica-Santuari, quan es compleix els 40 anys de la construcció i consagració del nou santuari, va indicar Mauri. L’antic santuari es va cremar el 1972.

El mossèn, que es va ordenar el 1965, ha estat distingit per la Santa Seu amb la dignitat de Capellà de la seva Santedat i això porta annex el tractament de Monsenyor. “És un reconeixement a la meva vida al servei de l’Església, a la feina que he fet i per continuar-la fent”, va destacar content Mauri, que va afegir que treballen des de la “senzillesa, delicadesa i eficàcia”.

Per la seva part, l’ambaixador del Principat d’Andorra a la Santa Seu, Jaume Serra, ha rebut la condecoració de Cavaller Comandador amb la placa de l’Ordre de Sant Silvestre Papa. Aquesta distinció, va relatar Mauri, la va crear el Papa Gregori XVI al 1841 i va ser reformada el 7 de febrer del 1905 pel Papa Pío X. “És una distinció per la tasca de l’ambaixador”, va emfatitzar Mauri.

tracking