Residus

S'estudia fer un informe sobre les olors del forn

S'estudia fer un informe sobre les olors del fornFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va exposar ahir que el comú estudia demanar un estudi sobre les olors que emet la planta de residus. “Alguns veïns s’han queixat”, va manifestar Marsol en declaracions a la premsa, tot i reconèixer que han disminuït les reclamacions veïnals. Marsol va destacar que podrien demanar l’estudi perquè les olors de la planta “formen part de la qualitat de vida de tot aquest entorn”.

Marsol va participar ahir en una reunió de la comissió de vigilància del centre de tractament de residus, formada per la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó i representants del Govern, del comú d’Andorra la Vella, de les associacions civils, dels veïns i una tècnica de Salut. En aquesta trobada es va abordar l’estat de la planta i les seves emissions. “Hem constatat que es controlen intensament les emissions del forn tant per la pròpia planta com pel Govern”, va destacar Marsol, que hi va afegir que els nivells “estan baixant”, tot i que no en va donar xifres. “Entenem que s’està gestionant millor. Tant a l’aigua com a l’aire estem molt per sota dels límits permesos”, va reiterar.

“Les emissions a l’atmosfera compleixen totes la normativa i pel que fa als controls de l’aigua també”, va destacar la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, que tampoc no va especificar xifres concretes.

Per un altre costat, va posar en relleu que el 2015 es van tractar 35.850 tones de residus en aquesta planta, un 5% més que l’any anterior. Calvó va argumentar que aquest increment de l’entrada de residus té lloc per una millora de l’economia. “Va més lligat a un creixement econòmic, a l’arribada de turistes, que augmenta el consum en general”, va ressaltar Calvó. No obstant això, la ministra va exposar que es reforçaran les campanyes per disminuir la generació de residus entre la població i, especialment, en el sector de la restauració.

Sobre el fet que el forn d’Andor­ra pugui assumir residus de Catalunya, la ministra va exposar que des que va assumir el càrrec l’abril del 2015 no han tingut cap petició per part de la Generalitat catalana.

tracking