Educació

Parafita demana més cultura portuguesa a les escoles

Parafita demana més cultura portuguesa a les escolesS.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escriptor portuguès Alexandre Parafita va participar en un acte on va demanar que la cultura portuguesa sigui més present a les escoles andorranes. El referent lusità de la literatura infantil i juvenil, que compta amb mig centenar de llibres publicats, va assenyalar que “els que estan fora de Portugal també han de tenir l’oportunitat de llegir llibres en portuguès” per conèixer els seus orígens i cultura.

El també investigador va aplegar desenes de pares i infants dissabte en un fòrum organitzat per l’Institut Camões de cooperació de la llengua a iniciativa de professors de portuguès del país. L’escriptor va insistir en la importància d’encomanar la passió per la lectura als més petits.

A la xerrada, realitzada al comú d’Escaldes-Engordany, l’autor d’Histórias a rimar para ler e brincar –el llibre més venut de Parafita– va revelar quin és el secret perquè els nens comencin a llegir des de ben petits: “El primer pas és trobar llibres que els sedueixin. Un nen no pot llegir un llibre per obligació.”

tracking